Digital generated image of Covid-19 cell surrounded by plexus structured shell on black background.

Ebben a két magyar városban van most a legtöbb covidos: itt nő most durván a betegszám

2023. október 18. 11:12

Megtorpant a múlt heti mérséklődés a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag mért szintjében, az országos átlagkoncentráció – emelkedett értéken – stagnál, közölte friss jelentésében az NNGYK a 41. heti szennyvízelemzés alapján. Azt írták, emelkedés mérhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen. Csökkenést egyedül Debrecenben tapasztaltak. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja két vizsgált nagyváros közül Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi 20 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik - vagyis a koncentráció már seholsem alacsony, vagy mérsékelt szintű.

Két héttel korábban, a 40. héten még csökkeni kezdett a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja, a városok többségét stagnálás jellemezte, emelkedés sehol sem volt látható. Ehhez képest a 40. héten nem mérséklődött tovább a koncentráció. A csökkenő tendenciát a legtöbb helyen stagnálás váltotta fel, kivéve a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telephez tartozó városrészekben, ahol emelkedés látszik.

Emelkedik továbbá a koncetráció - vagyis feltehetően nőtt a betegszám - Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen. Ki kell emelni, hogy Pécsett úgy emelkedik a tovább a koncentráció, hogy hetek óta a legmagasabb ("magas") tartományba esik az örökítőanyag szintje! A 40. héten még Nyíregyházán csak stagnált a koncentráció, a 41. hétre viszont szintén a legmagasabb tartományba emelkedett, és trend szerint is emelkedik a koncentráció.

Már csak egy helyen, Debrecenben látunk csökkenő tendenciát:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem