22 °C Budapest
Sick, exhausted young man, lying in bed wrapped in blanket. Young man with fever and headache is holding his forehead with his hand, measuring temperature with thermometer, treated at home. Winter cold, flu and coronavirus concept.

Itt az új vírustünet: készülj fel, ha ezt érzed magadon!

2022. november 16. 09:43

Ha lázas vagy, akkor lehet, hogy az új vírusvariáns tombol a testedben - ezt állítja egy új tanulmány.

Egy orvosi folyóiratban tettee közzé tudósok egy csoportja azt a tanulmányt, mely az új omikron-variáns tüneteit kutatja - írja a Fortune. Eszerint ha elkaptuk az új variánst, akkor nem baj, ha van bekészítv otthon lázcsillapító, ez ugyanis új tünetnek számít.

Az eredmények szerint a betegek túlnyomó többsége, mintegy 82%-a tapasztalt lázat. Azt is megállapították, hogy a betegek nem egészen fele köhögött, több mint egyharmaduknak pedig megfázásos tünetei voltak, az egyéb tünetek között szerepelt még a fáradtság (27%), a fejfájás (21%) és az izomfájdalom (20%). A legtöbb beteg minimális kezeléssel meggyógyult, csak 5%-uk szorult kórházi kezelésre, valamivel több mint 4%-uknak volt szüksége oxigénre, és hárman haltak meg - jegyezték meg a kutatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem