21 °C Budapest
The guy in the supermarket holds a glass jar of honey

Még mindig kevesen ismerik ezt a magyar csodaszert: rengeteg jótékony hatása ismert

2021. december 1. 08:15

Minden méz - igazi méz! - rendkívüli hatással van az emberi szervezetre. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek ebben a formában semmi másban nem lelhetőek fel, sok százféle mikromennyiségű anyag - írja a HelloVidék friss cikke, mely beszámol a hazai mézipar aktuális állapotáról is.

A mézek egyik legjobb fajtája a fenyőméz (vagy ahogy sokan ismerik még: édesharmat méz). Különlegessége, hogy nem virágporból, hanem a fenyőfák fiatal rügyeiben található édes nedvből, valamint a tűleveleken található úgynevezett "édes harmatból" gyűjtögeik össze a méhek.

Kutatások megállapították, hogy a fenyőméz az összes többi mézzel szemben jobb és erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A fenyőméz testes, mégis meglehetősen kellemes ízű méz. Azon mézek közé tartozik, amelyek sokkal egészségesebb alternatívát jelentenek a szimpla fehér cukorral szemben. A fenyőméz sötétebb árnyalatú, kellemes, jellegzetes illatú és ízű méz. Az összes méz közül a fenyőméznek van a legnagyobb ásványianyag-tartalma. Ne ijedjünk meg a sötét színétől, az íze kiváló! Különösen alkalmas fekete teák édesítésére.

Ha érdekel, egészen pontosan milyen jótékony hatásokkal rendelkezi a fenyőmét, kattints a HelloVidék cikkére ITT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 5. 16:17
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem