Abs COVID-19 delta variant - 3d rendered image. Next  pandemic wave.Viral Infection concept. Delta variant. Sars-cov-2 delta variant, 2019-nCoV, Coronavirus.Antibody, Antigen, Vaccine concept.

Terjed a delta: jelenleg 16 ezer koronavírusos beteg van az országban

2021. augusztus 12. 10:10

Nem halt meg senki, de újabb 86 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 663 658 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 497 940-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 212-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 037. A gyógyultak száma 763 801. Kórházban 80 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 16 374. Hatósági házi karanténban 1168-an vannak, a mintavételek száma 6 415 557. Közölték: a koronavírus delta variánsa több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyerekek oltására is, amit Magyarország az elsők között tett lehetővé, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra, de a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető az oltás. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 évesek oltására: a Pfizeré és a Modernáé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem