20 °C Budapest

Húsvéti akciókörkép Alditól Tescoig: olcsó, olcsóbb, legolcsóbb?

2009. április 6. 05:55

A legnagyobb áruházláncok akciós kínálatából szemezgetve egyértelmű: karácsony után a húsvét tűnik a legnagyobb üzletnek, legyen szó sonkáról, gyomorkeserűről, vagy épp csokitojásról. Egy a lényeg: itt az ünnep, fogyassz minél többet!

Aldi

Lehet, hogy az Aldi rájött arra: sonkában csak a márkás a nyerő. Talán épp ezért találjuk meg akciós kínálatukban a Pick termékeit (Békebeli füstölt kötözött sonka 1399 Ft/kg). Ugyanakkor egyfajta különlegességként is felfoghatjuk, hogy a csokinyuszi mellett csokiegeret is vásárolhatunk (Choceur csokiegér 499Ft/210g). Kimondottan szeretjük az Aldi antipastijait, most mind a 4-féle előétel 449 forintba kerül üvegenként. Kissé merészebb választás a Primana töltöttkáposzta-konzerv -269Ft/400g-, de aggodalomra semmi ok, hiszen az alacsony ár - a címke szerint - igazi magyar minőséget jelent, csak úgy, mint a 10 forinttal drágább Primana babgulyás.

 

Húsvéti csokoládé nyalóka (Fotó: aldi-hungary.hu)


Nagyobb képzelőerejű menyecskéknek ajánljuk a fenti képen is látható Húsvéti csokoládé nyalókát, kétfajta ízben, 349 forintért (10X15 g/csomag).


Auchan

Furcsa, mégis igaz: az Auchannál kétfajta mák is le van értékelve. Szerkesztőségünk lelkiismeretes kutatómunkával -pl. nagymamák felhívása- sem talált olyan, kimondottan a húsvéthoz kapcsolódó ételt, amibe mák kellene (esetleg a mákvirág kalács), így lehet, hogy a franciák már sejtenek valamit a karácsonyi áremelésekkel kapcsolatban. Olcsónak számít a Pick Békebeli füstölt kötözött sonkája (1390 Ft/kg), a díszdobozos (2 poharas) Unicum (2899/0,7l), és a Segafredo őrölt kávé, amelyből 4 csomag (4 X 250 g) 1279 Ft.
Az Auchan -szokásához híven- a vastagabb pénztárcájú locsolóvárókra is gondolt, hiszen aktuális katalógusukban hirdetik a Krémes kacsapástétomot -kilogrammja 4399 Ft-, az Elősütött libamájat testhájjal (4699Ft/kg), és a Henessy V.S. konyakot (díszdobozban, 2 pohárral 6299 Ft/0,7l).


Cora

A másik nagy francia lánc annyira érzi a magyar ízlést, hogy a kétféle torma (Classic, reszelt 89Ft/170g és Univer, ecetes 185 Ft/190g) mellett a Kotányi édesnemes paprika (219Ft/100g) és a Soós 8 tojásos csigatészta (169Ft/200g) is akciós. Amit kimondottan olcsónak találtunk, az a Vénusz napraforgó étolaj (689Ft/2l) és a Pápai hús sonkatermékei (Hagyományos érlelésű parasztsonka 989Ft/kg, Hagyományos érlelésű füstölt kötözött sonka 1099Ft/kg).

Ha többet akarsz tudni a sonkavásárlás fortélyairól, olvasd el a Húsipari Kutatóintézet igazgatójának tanácsait:

Így vásárolj húsvéti sonkát - a szakértő tanácsai


Ki gondolta volna, hogy létezik Húsvéti teasütemény (599Ft/500g), tippünk szerint nyomokban dülöngélő biciklistát, lila zakót, fehér zoknit, makkoscipőt és locsolóverset tartalmazhat.


Interspar

Az általunk megvizsgált üzletek közül tojásügyi kérdésben a legmesszebb az Interspar jutott: nem elég, hogy kínálatukban megtalálhatjuk a 4 darabos Tojásgyertya szettet (papír tojástartóban), 499 Ft-ért, 4 féle tojásfestéket, vagy a 6 darabos Tojáscsomagot organza táskában, a Bomann tojásfőzőnek is sikerült bekerülnie a katalógusba (1990 forint). A legmeghökkentőbb mégis a Tojástestű (!) csibe -vagy nyuszi- melyből 2 darab 599 forint. Aktuális katalógusuk azonban csak április 8-ig érvényes, így vélhetően a hét második felében előrukkolnak még komolyabb ünnepi akciókkal is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Lidl

Az Aldi örök konkurensénél már 299 forintért kaphatunk egy üveg Tokaji furmintot, és 59 forintért egy üveg Balatoni világos sört (mindkettőt a nagyon távoli rokonok gyors hazaküldésére ajánljuk). Öt tasak (5X37g) Vanília pudingpor 99-, míg 1 kg Jódozott vákuumsó 45 forint. Ha hétfőre már nem bírnánk a reggeltől estig tartó folyamatos evészetet, válasszuk a Sunny Glade puffasztott rizsszeleteket (99Ft/100g), garantáltan gyomorkímélő, csak úgy, mint a többféle ízben is kapható Linessa gyümölcsjoghurt (59Ft/150g).

Még több a Lidlről:  Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

Match

A Match izgalmas szárnyasfelhozatallal készül: kapható náluk Valdor Libamáj hájjal (3690 Ft/kg), és Kacsavacsora-csomag is (2db kacsacomb, 1db kacsamell-filé), 1859 Ft/kg-ért. Az Univer torma 179 forint (190 gramm), a Chio Crackings tavaszi csomag (3 fajta keksz, összesen 325 gramm) 299 forint. Egyedül itt találkoztunk húsvéti Haribo gumicukorral (219 Ft/100g), és a háztartásban nélkülözhetetlen Hewa sütőzacskóval (8 db 199 Ft).


Metro

A Metro semmit sem bízott a véletlenre, már február közepén kiadta húsvéti csokikatalógusát, ami gyakorlatilag minden, az ünnephez köthető édességet tartalmaz: a Nestlé 18 grammos csokiállatkáinak (csibe, bárány, kotlós, nyuszi) darabja 88,8 forint, igaz, csak 48 darabos gyűjtőcsomagolásban juthatunk hozzájuk. Az 1458 forintba kerülő 180 grammos Raffaello fémtojást csak a legjobb versmondók érdemelhetik meg, hasonlóan a 200 grammos Ferrero Rocher T16 csomaghoz (1598Ft/db).
Nem meglepő, hogy a Metro a saját márkás "Corvinus" hústermékeket preferálja akciós újságjaiban is: a Füstölt parasztsonka kilója 1066 forint, ugyanez mangalicahúsból 1798 forint. Leginkább ajándékként lehet nagy sikere a késsel és vágódeszkával együtt csomagolt spanyol Serrano sonkának, amelyből 1 doboz (kb. 7 kg) 15358 forint.


Tesco

A Tesco budaörsi hipermarketjének akciói között megtalálhatjuk a hazai húspiac Darth Vader-ét, a kilogrammonként 599 forintba kerülő Füstölt hátsó csülök nevű terméket, ugyanitt kapható Füstölt, főtt, kötözött lapocka sonka 549 Ft/kg-os áron. Az akciós a Capelin kaviár is, 2 db 599 forint. A Tesco Húsvéti tortája valószínűleg finomabb, mint ahogy kinéz: a zöld sütemény, közepén fehér nyuszival kilogrammonként 1099 forintba kerül. Viszont tapasztalatunk szerint itt a legolcsóbbak az alkoholtartalmú italok a 0,7 literes Jägermeister 1999 forint, az 1 literes Ballantines 2999-, a fél literes Kalinka vodka pedig 1249 forintba kerül.


Cikkünkben az üzletláncok honlapjain 2009. április 3-án elérhető katalógusok fogyasztói árait vettük figyelembe. További információ az akciós újságokban és az üzletekben.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm