Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 27. péntek Hella
Hírek » Biztosítás

Undorító fertőzések a magyar kórházban: amputáció lehet a vége

  • 2016. március 25. péntek 16:30

Tályogos fertőzéseket okoz a pécsi kórházban terjedő fertőzés, ami azért alakul ki a legtöbb betegnél, mert egész egyszerűen nem mosnak kezet az ápolók. Pedig a húsevő baktériumnak súlyos következményei is lehetnek: nem ritka, hogy amputálni kell a beteg végtagját. Az állami intézményekkel szemben a magánkórházakban egyáltalán nem jellemzőek ezek a megbetegedések, persze cserébe borsos árat kérnek a kezelésért.


A pécsi kórházból kikerülő betegek jelentős része a sokszor amputációt okozó MRSA-val, vagyis a húsevő baktériummal fertőződnek meg a kezelés során. A probléma a higiéniai szabályok megkerülése miatt alakul ki, az ápolók egész egyszerűen nem mosnak kezet a beteggel való foglalkozások között. Csak idén közel kétszáz beteget diagnosztizáltak a kórral, amely ellenáll a gyógyszereknek és fekélyeket, tályogokat okoz - írja a BorsOnline.

A betegeknek sokszor nincs választásuk: a legközelebbi kórházban kell kezeltetniük magukat, és a befizetett egészségügyi hozzájárulás miatt úgy gondolhatják, hogy az állami intézményben kifogástalan szolgáltatást kapnak majd. Ennek ellenére (ahogy a fenti példa is mutatja) ez sokszor nem így van.

Mit tehetünk, ha nem akarjuk elveszteni a végtagjainkat?

Az állami intézmények helyett aki megteheti, érdemes felkeresni a magánkórházakat, ezekben ugyanis (az közkórházakkal szemben) egyáltalán nem jellemzők a kezelés miatt terjedő fertőzések. Persze nem ez az egyetlen előnye a magánintézményeknek:

  • Nincsenek hosszú várólisták, várakozási idő,
  • Személyes törődést kapnak a betegek és
  • Nem kell hálapénzt fizetni, sőt számlát kapnak, így egészségpénztárból is fizethetik a kezelést.

Hogyan kaphat magánkórházi kezelést egy átlag magyar?

A magánkórházi ellátást egészségpénztári megtakarításból is fizethetjük, amire 20 százalékos állami támogatás jár, azonban az egészségbiztosítások is egyre elterjedtebbek Magyarországon.

Hiába nagy a növekedés, a magyarok mindössze egy százalékának van egészségbiztosítása.

Ennek egyik fő oka, hogy még nem ismerik ezt a lehetőséget hazánkban, illetve az értékesítéshez orvosi ismeretekre van szükség, nem elegendő a biztosításközvetítői tudás. A harmadik ok, hogy (egyelőre) ezek a biztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák, pedig fontos lenne a terjedése.

A várható élettartam rohamosan nő, így egészségbiztosítás nélkül hosszú távon a kormány nem tudja majd kifizeti az orvosi ellátást

 - mondta Zahal Levy, a MediHelp International elnöke a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján. Ezen biztosítások elterjedését adójóváírással lehetne segíteni elsősorban.

Jobb, ha felébredünk, az államnak nincs már arra pénze, hogy kifizesse az orvosi kezelésünket

- tette hozzá Zahal Levy.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mit szólnál hozzá, ha alanyi jogon járna fizetés?
Nem vicc, Magyarországon is szóba került!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Tényleg hagyományos boros ország hazánk?

Pár nappal ezelőtt írtunk Európa sörfogyasztásáról, amire jött olyan komment, hogy inkább a bort isszák a magyarok, ezért vagyunk csupán a középmezőnyben sörfogyasztás szempontjából. Persze teljes...

A legszuperebb filléres csodaszer levéltetvek ellen

Eső volt, napsütés van, minden ideális ahhoz, hogy gyönyörűen fejlődjenek a növények a kertben. Tegnap épp elégedetten sétáltam a sorok között, amikor levéltetvekre bukkantam. Szerencsére a legjobb...
 
NÉPSZERŰ
FRISS