19 °C Budapest
Cute little girl having fun with parents in pool kid summer vacation holiday bath father swimming

Ezzel is drágább lehet a nyaralás: hiába, nem zavarja a magyarokat, mindenfelé utaznak

2023. július 14. 11:01

A nyaraló magyarok 85 százaléka repülővel vagy autóval ment vakációzni júniusban, legalábbis az utasbiztosítási adatok szerint - közölte a Netrisk. Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján közel 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában éves összevetésben. Az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett a Netrisknél ebben az időszakban.

Nőtt az utasbiztosítások száma a nyári szezon elején - derül ki a Netrisk friss összeállításából. Az idei első félévben közel 30 százalékkal nőtt a kötések száma éves szinten a Netrisknél, csak júniusban pedig több mint 30 ezer darab utasbiztosítási szerződést kötöttek a vakációra indulók a biztosítási alkuszon keresztül.

A Netrisk adataiból kiderül az is, hogy az utasbiztosítások 85 százalékát autós és repülős utakra kötötték júniusban az érintettek. A múlt évhez képest változás, hogy tavaly júniusban az “autósok” és a “repülősök” aránya 30 és 50 százalékos volt, míg az idén 41-44 százalék, tehát az autós utazások aránya 41 százalékra emelkedett. Az utasbiztosítások 30 százalékát júniusban tengerparti nyaralásra kötötték, és ugyancsak 30 százalék a külföldi városlátogatások aránya, azaz ezek a legnépszerűbb alternatívák az utasbiztosítást kötők körében.

A júniusi utasbiztosításokat átlagosan alig több mint 6 napra kötötték. Az autós nyaralások esetében kevesebb mint 7 napról volt szó, a buszos, vonatos utakon alig több mint 5 napos nyaralásokat vállaltak a külföldre látogatók. A repülős utaknál már majdnem 8 nap az átlag. A hajós utak a leghosszabbak, ezeknél 9 napra szól a biztosítás.

Bár az árak emelkedése, a magas infláció a mindennapokban jól látszik, az utasbiztosításoknál visszafogott növekedésről beszélhetünk. A díjak idén átlagosan mindössze 0,6 százalékkal nőttek a Netrisk oldalain az erős versenynek és a széles termékpalettának köszönhetően, míg a piacon 7 százalékos növekedés volt jellemző. Az idén júniusban pedig az utasbiztosítások átlagdíja elérte a 12 ezer forintot

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Fontos azonban, hogy a biztosítók többféle utasbiztosítási csomagot kínálnak, különböző kiegészítő szolgáltatásokkal, a díjak pedig eltérőek. Nem mindegy, hogy milyen utazásról van szó, más utasbiztosítás kell egy hétvégi városlátogatáshoz, egy tengerparti nyaraláshoz vagy extrém sporthoz. Éppen ezért érdemes körülnézni a palettán és a legmegfelelőbb ár/érték arányú biztosítást választani a vakációhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. május 2. 08:54
Nem egyszerű szakma a jegybankárság, pláne most, pláne Magyarországon vélte Zsiday Viktor. A HOLD-ná...
MEDIA1  |  2024. május 2. 08:17
A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy Pachmann Péter és Gundel Takács Gábor ugyanabban...
Bankmonitor  |  2024. május 1. 11:51
Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részl...
Buxelliott  |  2024. április 30. 13:34
Elérte a várt célzónát az arany (link), majd a csatornatetőt, ahonnan lefordulás indult meg. Érkezik...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem