14 °C Budapest
Hivatalos: Magyarországra érkezik Elon Musk brutális pickupja, a Tesla Cybertruck

Hivatalos: Magyarországra érkezik Elon Musk brutális pickupja, a Tesla Cybertruck

2024. május 2. 09:15

Budapesten is látható lesz a Tesla Cybertruck. A brutális pickupot egyelőre nem lehet Európában kapni, és nem is tudni arról, tervezik-e forgalmazni az itteni, szigorúbb szabályok miatt.

Megérkeztek a Tesla Cybertruck bemutatódarabjai Európába, és most roadshowra indul a gigászi méretű pickup. Ennek keretein belül a budapesti Tesla-szalonban is kiállítják Elon Musk brutális villanyteherautóját, június 12. és 15. között lesz látható a Váci úton, de előzetesen regisztrálni kell a gyártó honlapja szerint.

A Cybertruckot még 2019-ben leplezték le, a kiszállítások tavaly év végén kezdődtek az USA-ban. Európában egyelőre nem is kapható, és nem tudni, egyáltalán tervezik-e forgalmazni: a kontinensen szigorúbbak a gyalogosvédelmi szabályok, amelyeknek nem felel meg a baltával faragott pickup eleje, emellett az autó saját tömege 3,1 tonna, így elméletileg a B-kategóriás jogosítvány elég lenne hozzá, de megpakolva biztosan túllógna a 3,5 tonnás megengedett össztömegen, és magasabb jogsikategóriába esne.

Ez már meg is történik, ha valaki megveszi hozzá a 47 kWh kapacitású és 270 kilogramm tömegű hatótávnövelő akkupakkot. A Cybertruck az USA-ban 60 990 dollárba kerül, azaz kb. 22 millió forintba. a 99 990 dolláros (kb. 36 millió forintos) csúcsverzió, a Cyberbeast 2,6 másodperc alatt gyorsul 0-róll 100 km/órára. A villanypickup akkupakkja 123 kWh-s, amellyel 510-545 kilométert tud megtenni, a már említett plusz akksival ez akár 750 kilométerre is emelkedhet.

Címlapkép: Tesla.com

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem