7 °C Budapest

Fél áron is lecsaphatnak nyári kedvencükre a magyarok: elindult a roham a boltokban

2019. június 21. 14:28

Magyarországon elképesztő a jégkrémláz. Statisztikák szerint a fagyos nyalánkságok majdnem beférnek a tíz legkedveltebb élelmiszer-kategória közé, úgy, hogy ezek között a gombócos fagyi nem is szerepelnek. Nem mindegy azonban, hogy ki, hol szerzi be kedvenceit, ugyanis a bolti akciók révén, jó sok pénzt meg lehet spórolni, ha éppen ott vásárolunk, ahol a legolcsóbb a jégkrém. Ezen a héten is találtunk olyan boltot, ahol az egyik darab fél áron kapható. Persze mindez csak akkor számít, ha a márkahűség mindegy, és csak az agyfagyás élménye és az édes íz számít igazán. Mutatjuk a 25. hét legnagyobb bolti jégkrémakcióit.

Magyarországon a jégkrém a 90 élelmiszer-kategória között a 12. helyen áll, tavaly a piac mérete több mint 35 milliárd forint volt - közölte a Nielsen piackutató néhány héttel ezelőtt. Ezt a szegmenst egyébként három fő kategória fedi le: dobozos vagy vödrös, pálcikás, illetve tölcséres jégkrém.

Ezek közül legnépszerűbbek a dobozos és vödrös jégkrémek, amelyek együttesen az eladások 53 százalékát teszik ki.

A pálcikás jégkrémet 34, a tölcséres változatok pedig 10 százalékát teszik ki az értékesített termékeknek. A piackutató ezenfelül közölte azt is, hogy a jégkrémek 76 százalékát szuper- és hipermarketek vagy diszkontok értékesítik. Sőt, ami ennél is figyelemreméltóbb, hogy a megvásárolt jégkrémek 39 százaléka csupán gyártói márkás, míg 61 százalékuk saját márkás. 

Az óriási jégkrémláz közepette mi is kíváncsiak lettünk rá, hogy mi a helyzet jelenleg a legnagyobb magyarországi boltok hűtőpultjaiban, hányféle jégrém van leárazva, illetve, hogy hol élesedtek a legnagyobb akciók a 25. héten. 

Tesco

A hiper aktuális akciósában egy teljes oldalt szentel a jégrkémszezonnak. Ebből kiderül, hogy a sajátmárkás pálcikás jégrémük 159 forintba kerül, de például a King jégrém 25 százalékkal olcsóbban, 399 forint helyett 299 forintba kerül, míg a Milka pálcikás vagy tölcséres jégkrém 479 forint helyett 379 forint. A Kinder fagylalt csomagja 1 599 forint helyett 1279, a Gelatiamo zero fagylalt is húsz százalékkal olcsóbb, 1 099 forint helyett 869-be kerül, míg a Breyers jégrém darabját akár 24 százalékos akcióval is meg lehet csípni. 

A Tesco 25. heti akcióit ezen a linken érheted el!

Auchan

Az Auchan címlapon hírdeti Gulliver Classic jégrémét, aminek darabja 129 forint. Ezen felül a Carte D’or Classic családi jégrém 23 százalékkal kerül kevesebbe, így 1 379 forint helyett 1 058-at kell kiperkálni érte, míg az Auchan egyik pélcikás (cherry vagy lime ízben) jégrémének darabja 89 forint helyett 74-be kerül. Ugyancsak akciós az Augusto Bambo jégrém, ami fél áron várja a vásárlókat, 599 forint helyett 298-at kóstál. De 12 százalékkal kevesebbe kerül a Magnum pálcikás jégrém is, 465 forint helyett 408-ba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hiper további akciót megtalálod aktuális kedvezményes kiadványukban!

Lidl

A diszkontban a Ballino vaníliaízű jégkrém 30 százalékkal olcsóbban 329 forint helyett 229-be kerül. Ugyanebből a márkából a tejszínízű jégrém (110ml) 119 helyett 99 forintért vásárolható meg, de szombattól vasárnapig a Gelatelli jégkrém desszert is le lesz akciózva 25 százalékkal, így 399 forint helyett 299-be fog kerülni. 

A diszkont további akcióiért lapozd át a Lidl 25. heti szóróanyagát!

Spar

A Sparban a sajátmárkás, 1,5 literes jégkrém többféle ízben 699 forint helyett 499 forintért szerezhető be. Ezen felül le van árazva a Magnum mini multipack jégrém is, ezek egységesen 999 forintba kerülnek, kiszereléstől függetlenül. A Big Milk Trio családi jégrém is le van akciózva, az 1,4 literes kiszerelésű nyalánkságért 1 099 forint helyett 879-et kell kiperkálni. 

A szupermarket további ajánlataiért fusd át a Spar 25. heti akciós anyagát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm