2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Fél áron is lecsaphatnak nyári kedvencükre a magyarok: elindult a roham a boltokban


Magyarországon elképesztő a jégkrémláz. Statisztikák szerint a fagyos nyalánkságok majdnem beférnek a tíz legkedveltebb élelmiszer-kategória közé, úgy, hogy ezek között a gombócos fagyi nem is szerepelnek. Nem mindegy azonban, hogy ki, hol szerzi be kedvenceit, ugyanis a bolti akciók révén, jó sok pénzt meg lehet spórolni, ha éppen ott vásárolunk, ahol a legolcsóbb a jégkrém. Ezen a héten is találtunk olyan boltot, ahol az egyik darab fél áron kapható. Persze mindez csak akkor számít, ha a márkahűség mindegy, és csak az agyfagyás élménye és az édes íz számít igazán. Mutatjuk a 25. hét legnagyobb bolti jégkrémakcióit.

Magyarországon a jégkrém a 90 élelmiszer-kategória között a 12. helyen áll, tavaly a piac mérete több mint 35 milliárd forint volt - közölte a Nielsen piackutató néhány héttel ezelőtt. Ezt a szegmenst egyébként három fő kategória fedi le: dobozos vagy vödrös, pálcikás, illetve tölcséres jégkrém.

Ezek közül legnépszerűbbek a dobozos és vödrös jégkrémek, amelyek együttesen az eladások 53 százalékát teszik ki.

A pálcikás jégkrémet 34, a tölcséres változatok pedig 10 százalékát teszik ki az értékesített termékeknek. A piackutató ezenfelül közölte azt is, hogy a jégkrémek 76 százalékát szuper- és hipermarketek vagy diszkontok értékesítik. Sőt, ami ennél is figyelemreméltóbb, hogy a megvásárolt jégkrémek 39 százaléka csupán gyártói márkás, míg 61 százalékuk saját márkás. 

Az óriási jégkrémláz közepette mi is kíváncsiak lettünk rá, hogy mi a helyzet jelenleg a legnagyobb magyarországi boltok hűtőpultjaiban, hányféle jégrém van leárazva, illetve, hogy hol élesedtek a legnagyobb akciók a 25. héten. 

Tesco

A hiper aktuális akciósában egy teljes oldalt szentel a jégrkémszezonnak. Ebből kiderül, hogy a sajátmárkás pálcikás jégrémük 159 forintba kerül, de például a King jégrém 25 százalékkal olcsóbban, 399 forint helyett 299 forintba kerül, míg a Milka pálcikás vagy tölcséres jégkrém 479 forint helyett 379 forint. A Kinder fagylalt csomagja 1 599 forint helyett 1279, a Gelatiamo zero fagylalt is húsz százalékkal olcsóbb, 1 099 forint helyett 869-be kerül, míg a Breyers jégrém darabját akár 24 százalékos akcióval is meg lehet csípni. 

A Tesco 25. heti akcióit ezen a linken érheted el!

Auchan

Az Auchan címlapon hírdeti Gulliver Classic jégrémét, aminek darabja 129 forint. Ezen felül a Carte D’or Classic családi jégrém 23 százalékkal kerül kevesebbe, így 1 379 forint helyett 1 058-at kell kiperkálni érte, míg az Auchan egyik pélcikás (cherry vagy lime ízben) jégrémének darabja 89 forint helyett 74-be kerül. Ugyancsak akciós az Augusto Bambo jégrém, ami fél áron várja a vásárlókat, 599 forint helyett 298-at kóstál. De 12 százalékkal kevesebbe kerül a Magnum pálcikás jégrém is, 465 forint helyett 408-ba.

A hiper további akciót megtalálod aktuális kedvezményes kiadványukban!

Lidl

A diszkontban a Ballino vaníliaízű jégkrém 30 százalékkal olcsóbban 329 forint helyett 229-be kerül. Ugyanebből a márkából a tejszínízű jégrém (110ml) 119 helyett 99 forintért vásárolható meg, de szombattól vasárnapig a Gelatelli jégkrém desszert is le lesz akciózva 25 százalékkal, így 399 forint helyett 299-be fog kerülni. 

A diszkont további akcióiért lapozd át a Lidl 25. heti szóróanyagát!

Spar

A Sparban a sajátmárkás, 1,5 literes jégkrém többféle ízben 699 forint helyett 499 forintért szerezhető be. Ezen felül le van árazva a Magnum mini multipack jégrém is, ezek egységesen 999 forintba kerülnek, kiszereléstől függetlenül. A Big Milk Trio családi jégrém is le van akciózva, az 1,4 literes kiszerelésű nyalánkságért 1 099 forint helyett 879-et kell kiperkálni. 

A szupermarket további ajánlataiért fusd át a Spar 25. heti akciós anyagát!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó