Whitestown - Circa November 2022: SHEIN e-commerce distribution center. SHEIN is one of the largest fashion and accessory retailers in the world.

Te is rendeltél ilyen ruhákat a Sheinről? Azonnal dobd ki, mérget találtak bennük

2024. május 30. 14:02

Mérgező anyagok lehetnek a Shein gyermektermékeiben - számolt be az rtl.hu a koreai sajtó értesülései alapján. Azt írták, voltak olyan cipők, amiben a megengedett érték több mint négyszázszorosa volt a mérgező anyagok szintje. 

Mérgező anyagokat találtak a Shein gyermekeknek készült termékeiben egy dél-koreai vizsgálat során. Nyolc, bőrből készült gyermekholmit vizsgáltak meg, és abból hétben találtak a megengedettnél nagyobb mennyiségben mérgező anyagokat. Négy, bőrből készült táska közül háromban a megengedett szint több mint 150-szerese volt a lágyítóként használt ftalát mennyisége, egy cipőben pedig 428-szorosa. Egy cipőben és egy táskában a formaldehid szint volt a megengedettnél magasabb, egy övben pedig az ólom mennyisége - írták.

Több olyan ftalát ismert, amely megzavarhatja a hormonrendszer összetett élettani működéseit, különösen magzati, kisdedkori és fiatalkori fejlődés idején. Emellett befolyásolhatják a nemi fejlődést és a nemi működéseket (pl.: termékenység csökkenése, spermiumszám csökkenés, korai pubertás, rejtettheréjűség, húgycső rendellenességek, policisztás petefészek, endometriózis), káros hatásúak lehetnek az idegrendszer fejlődésére (pl.: figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus spektrum zavar, tanulási nehézségek) és megzavarhatják az anyagcsere-folyamatokat, valamint elhízást okozhatnak az NNGYK szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm