Dr Martens boots with jean pant, on the sand and grass of a beach. Melancolic vibe, sea in the background

Bajban a legendás lábbelimárka: felvásárlás előtt a cég, mi lesz így a rajongókkal?

2024. április 22. 18:14

Több vállalat, köztük a Louis Vuitton tulajdonosa és az amerikai VF Corporation is érdeklődik a nehézségekkel küzdő Dr. Martens felvásárlása iránt. Utóbbi nemrégiben profitfigyelmeztetést adott ki és vezérigazgató-váltást jelentett be - írja a Retail Gazette.

A Dr. Martens, a híres brit lábbeli-kiskereskedő felvásárlás előtt állhat, ugyanis több vállalat is érdeklődik iránta. Egy szövetségi alapból származó befektető szerint már tárgyalások folynak a vállalat vezetőségével. A lehetséges vevők között szerepel az LVMH, amely a Louis Vuitton márkát birtokolja, valamint az amerikai VF Corporation, amely olyan márkák tulajdonosa, mint a Timberland, a Vans és a North Face.

A Dr. Martens nehéz helyzetben van, hiszen az elmúlt három év során ötödik alkalommal kellett profitfigyelmeztetést kiadnia. A vállalat bejelentette Kenny Wilson vezérigazgató távozását is, ami további bizonytalanságot jelent a már így is "kihívásokkal teli" időszakban.

2021 januárjában a cég 3,7 milliárd fontos értékkel lépett a tőzsdére, de az elmúlt két év során részvényei jelentős mértékben, 70 százalékkal estek vissza. A Dr. Martens további problémákkal is szembesült: pert indított a Temu ellen védjegybitorlás miatt. A kiskereskedő azt állítja, hogy a kínai piactér fizetett hirdetéseket futtatott Google-lal együttműködve olyan kulcsszavakra célozva, mint "Dr Martens" és "Airwair", ezzel sértve a vállalat jogait bizonyos piacokon.

Ezek az események rávilágítanak arra, hogy a Dr. Martens komoly kihívásokkal néz szembe mind pénzügyi, mind jogi fronton. A felvásárlás lehetősége új fejezetet nyithatna a vállalat életében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm