18 °C Budapest
Young beautiful Asian woman using smartphone and credit card for online shopping at home with copy space. E-payment technology, shopaholic lifestyle, or mobile phone financial application concep

Megrohanták a magyarok a webshopokat: ezt keresi most mindenki

2024. március 26. 18:04

Tavasszal a szabadidős programokhoz kapcsolódó termékek iránti érdeklődés felértékelődött: legyen szó biciklizésről, túrázásról, az edzéshez szükséges kellékekről, kertgondozásról vagy pálinkázásról.

Lassan végre elhisszük, hogy marad a jó idő, és ezt az ár-összehasonlító oldal keresései is alátámasztják. Mind Magyarországon, mind a régió országaiban – Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban – nőtt az ehhez kapcsolódó termékek iránti érdeklődés - áll az Árukereső közleményében.

Itthon például több mint kétszeresére nőtt a medencetisztító porszívókat kereső felhasználók száma, ahogy a léghűtők esetében is. A fagylaltgépek és a napozóágyak keresései kb. 70%-kal ugrottak, a biciklinyergeké kb. 80%-kal, míg a kültéri székek kb. 30%-kal, a hintaülések pedig közel 60%-kal voltak népszerűbbek az elmúlt két hétben. Sokakat érdekeltek még a kertgondozással kapcsolatos eszközök: a hagyományos (52%) és a robot (45%) fűnyírók, a fűnyíró traktorok (35%), a fűkaszák (36%) és a lapcsiszolók (36%) keresései egyaránt növekedésnek indultak. A jó idő beköszöntével többen figyelnének külsejükre is, így nem meglepő, hogy a hajkondicionálók és a tömegnövelők keresései egyaránt közel 25%-kal ugrottak. Persze vannak, akik egy kis alkohollal kapcsolódnának ki – a pálinkák keresései ötödével nőttek –, míg más a testi örömöket választja: a vibrátorok közel 50%-kal lettek népszerűbbek az elmúlt két hétben.

Csehországban is közel 30%-kal többen kerestek biciklikre, biciklitartókra és pumpákra, valamint fűnyírókra és naptejre, míg több mint 50%-kal többen érdeklődtek a kerti grillek iránt. Semmi sem ért fel azonban a sportoláshoz használt rugós ugrócipőkre, amelyek majdnem kilencszeres növekedést produkáltak. A szlovákoknál kétszer annyian kerestek paprikasprékre és ablaktisztítókra, míg 150%-kal nőtt a vontató trélerek iránti érdeklődés – a legtöbbeket pedig a webkamerák érdekelték, ugyanis több mint négyszer annyit kutatták ezeket.

Románia is az erotika útjára lépett, ugyanis több mint kétszer annyian kerestek erotikus pumpákra. Ezt követték a „hagyományosabb” termékek, amik 40-50% közötti keresési növekedést értek el: a fazekak, projektorok, wi-fi hatótávolság-növelők és robotporszívók. Bulgáriában a könyvek (168%) és a hintaülések (104%) vezették a keresési listát, míg Szlovéniában a focifelszerelések (80%), görkorcsolyák (90%), csúszdák (83%), valamint kültéri, gyerekeknek szánt játékházak (59%) és gyerekbiciklik (48%). A horvátoknál is a kerti termékek – hinták (46%), sportjátékok (56%), trambulinok (57%) – domináltak, míg Szerbiában a gyerek sportcipők (168%)  és a kerti grillek (79%) voltak népszerűek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Változó mértékben minden országban megugrottak a keresések a sporteszközök, kerti szerszámok és a szép időhöz alkalmas öltözetek iránt az elmúlt két hétben. Egyértelmű, hogy a teljes régióval együtt készülünk a jó időre, az udvari és kerti munkákra, a testmozgásra és persze a kikapcsolódásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem