22 °C Budapest
Palma, Mallorca / Spain - March 26 2018: Men selling fake handbags at Parc de la mar located in the capital Palma de Mallorca, both the city and the park are popular with tourists

Ismét lecsapott a NAV: halmokban álltak a hamis Gucci, Prada, Louis Vuitton ruhák, cipők, kiegészítők

2023. november 29. 16:58

Egy egész üzletet megtölthettek volna azok a hamis cipők és ruhák, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán találtak meg egy kamionban elrejtve - közölte a hatóság. A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei a lajosmizsei mérlegállomáson egy olyan bolgár kamiont ellenőriztek, ami a szállítási okmányok szerint ruhákat vitt Németországba és Hollandiába. A szúrópróbaszerű vizsgálatkor a platón lévő raklapok többnyire azonosíthatók voltak, azonban a járőrök találtak két raklapot, amelyek jelöletlen dobozokkal voltak megpakolva. 

A kérdőjeles csomagokan 1300, különböző márkajelzésű (Gucci, Prada, Fendi, Dior, Versace, Louis Vuitton) ruhák, cipők és pénztárcák sorakoztak. A kamionsofőr azt állította, nem tudott róla, hogy hamis luxustermékeket is szállít. Az előzetes szakértői vélemények szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegy-tulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

A NAV pénzügyőrei a 65,5 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem