7 °C Budapest
Upper part of the facade of the post office with a sign POSTA (eng. post office) in Balatonfoldvar, Hungary. Cloudy autumn sky at the background. High perspective view.

Kiderült, mi lehet a bezárt postahivatalok sorsa: így megmenekülhetnének a dolgozók is?

2022. október 5. 18:02

Átvenné a Budapesten bezáró 35 posta többségét egy független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. Álláspontjuk szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett hivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne és a személyzet egy részét is tovább tudnák foglalkoztatni. 

Mint ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, a Magyar Posta szeptember végén harmincöt, jellemzően alacsony forgalmú budapesti posta bezárásáról döntött, melyek utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

Az érintett hivatalok ugyanakkor kaphatnak egy második esélyt: a világ 51 országában több mint 3 ezer postahivatalt üzemeltető Mail Boxes Etc. bejelentkezett a fővárosban bezáró postákért és a cég hálózatépítési folyamatának keretein belül akár azonnal átvenné azokat, ezzel közelítve a célhoz, hogy Budapest összes kerületében és minden megyeszékhelyen jelen legyenek.

Hannya Ernesto, az MBE Magyarország ügyvezetője rámutatott, az átalakított posták közszolgálati státusza megmaradna, és mivel többek közt a belföldi postaküldemények ára hatóságilag szabályozott, továbbra is a Magyar Posta díjszabásán dolgoznának.

A cégcsoport kiváló kapcsolatokat ápol számos ország állami postavállalatával, tehát a már meglévő tapasztalatokra tudunk építeni Magyarországon is. Ez jó lehetőség lenne mindkét cég számára a piaci poziciojuk megerősitésére. A tárgykörben a kapcsolatfelvétel már megtörtént a Magyar Postával és remélem, hogy a tárgyalásokat hamarosan meg is tudjuk kezdeni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 - nyilatkozott. Mint mondta, az épületek átvétele mellett tervezik az ott dolgozó személyzet megtartását is, hiszen ők a motorjai a postai szolgáltatásoknak Hannya Ernesto azt is elmondta, a szolgáltatásuk nemcsak Nyugat-Európában és a tengerentúlon bizonyított már, hanem itthon is. A cél, hogy üzleti alapú szemléletet vezessenek be ebben a szektorban is, és rámutassanak, hogy piaci alapon is lehet gazdaságosan működtetni a postákat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm