0 °C Budapest
Nem lassít az új német boltlánc: ekkor nyílik a következő üzlete Budapesten

Nem lassít az új német boltlánc: ekkor nyílik a következő üzlete Budapesten

2022. április 21. 14:04

Tovább terjeszkedik az a német üzletlánc, amely a Pepco és a KiK babérjaira tör Magyarországon: mint kiderült, május közepén Budapesten újabb TEDi üzlet nyílik. És vélhetően itt nem terveznek megállni, gőzerővel keresik a partnereket a honlapjukon: azonban elég kemény feltételeknek kell megfelelnie annak, aki fióküzletet szeretne nyitni.

Mint arról a héten beszámoltunk, egy új német üzletlánc kezdett rohamos terjeszkedésbe Magyarországon: a két vidéki üzlete (Pápa és Székesfehérvár) mellett március vége óta a TEDi már a fővárosi Savoya Parkban is üzemeltet egy boltot. És a jelek szerint itt még messze nem terveznek megállni: a Facebook-oldaluk szerint ugyanis heteken belül megnylik egy újabb budapesti egységük.

Azt írják, az eddigi három boltjuk mellé május 12-én nyit a következő, a XVIII. kerületi Lőrinc centerben.

A honlapon is gőzerővel keresik az üzleti alkalmazottakat, bár az álláshirdetésekben nincs megadva, hogy pontosan melyik boltban kellene dolgoznia a jelentkezőknek. Ami még ennél is érdekesebb, hogy mi mindennek kell megfelelnie annak a vállalkozónak vagy üzlethelyiség tulajnak, aki TEDi fióküzletet szeretne nyitni, a weblapon ugyanis részletesen taglalják az elvárásokat. A leendő partnereknek az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

  • Épület: Bérelhető már meglévő ingatlan, vagy új építésű projekt
  • Elhelyezkedés: Gyalogos zóna, belvárosi A vagy kiváló B elhelyezkedés, gyalogosok által igen látogatott városrész, szaküzlet agglomeráció, szoliter helyszín, vagy bevásárlóközpont
  • Kereskedelmi környezet: Élelmiszer diszkontáruházak, hipermarketek, ruha-, és cipőkereskedelmi fiókvállalatok, drogériák, valamint további igen frekventált kiskereskedelmi egységek
  • Gyűjtőterület: 20 000 főnél nagyobb lakosság a központban (kivétel: idegenforgalmi központok), 30 000 főnél nagyobb lakosság a gyűjtőterületen
  • Felületprofil: Legalább 650 négyzetméteres földszintes értékesítési felület plusz kb. 50 négyzetméteres mellékterület, gyalogos zónákban vagy igen magas vevőlátogatottsággal rendelkező prémium helyszíneken alagsori-, vagy felső emeleti elhelyezkedés is lehetséges, 600 négyzetméter felett
  • Külső értékesítés: Az épület előtt 15 négyzetméter kívánatos
  • Homlokzat: Legalább 6 méter hosszú frontrész kirakatokkal

Mint korábbi cikkünkben bemutattuk: bár a német üzletlánc itthon még kevésbé ismert, de már 11 országban vannak jelen, több mint 2600 üzlettel, és 24 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Az utóbbi időben Kelet-Európa felé terjeszkednek, tavaly év elején például Romániában jelentették be az első bolt megnyitását. Árukínálat tekintetében hasonló ligában játszanak mint a brit Pepco, vagy a szintén német KiK: élelmiszereken kívül gyakorlatilag mindent és bármit lehet kapni a lakberendezési cikkektől kezdve a kozmetikumokon át a játékokig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

És hogy ez mennyire jó üzlet Magyarországon: a céges beszámolók szerint a legnagyobb hazai szereplő, a Pepco Hungary Kft. 78 milliárdos árbevétellel zárta 2021-et, és 8 milliárd forint adózás utáni eredményt jegyzett. A KiK magyar leánycége 19 milliárd forintos bevétel mellett 182 milliós adózás utáni eredménnyel zárt 2020-ban - a tavalyi beszámoló még nem elérhető.

Címlapkép: Facebook/TEDi Magyarország adok-veszek

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?