Man browses an online affair website.

Aljas trükkel csalt ki pénzt áldozataitól a simlis asszony: így csapott le az interneten keresztül

MTI
2022. február 10. 15:36

Legalább ötvenkét embert csapott be egy 22 éves bátaszéki nő, aki az interneten adott el nem létező árukat, egymillió forint kárt okozva a sértetteknek - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Az ügyben 2020 decemberében érkezett az első feljelentés a tamási rendőrkapitányságra. A most lezárt nyomozás alatt kiderült, hogy a nő az ország több pontján csapott be vásárlókat: egy internetes közösségi oldalon kínált árukat, majd a vételár átutalása után elérhetetlenné vált.

A közlemény szerint a csalás módszere az volt, hogy egy ismerőse - többször megváltoztatott - profiljával hirdette meg a nem létező tárgyakat. Miután a vevővel megállapodott a vételárban, a nő vásárolt egy kisebb értékű tárgyat egy másik eladótól, akitől az utaláshoz elkérte a bankszámlaszámát, ezután a megszerzett számlára utaltatta a sértettekkel a megbeszélt összeget. Végül felkereste az ügyletbe harmadikként - a tudta nélkül - bevont embert, és azt állította, hogy véletlenül több pénzt küldött, ezért személyesen veszi át az árut, és készpénzben kéri vissza a különbözetet.

A nőnek 75 rendbeli bűncselekmény miatt kell felelnie, a csalásokon kívül 23 alkalommal mások személyes adataival is visszaélt. A tamási rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére. A gyanúsított már évek óta csapott be hasonló módszerrel másokat, emiatt az ország több pontján jogerősen elítélték - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem