Butcher tying up beef bottom round at counter in butcher shop

Brutálisan megemelkedik a hús ára: ez vár a magyar vásárlókra

2021. július 13. 08:15

A húsok tekintetében óriási az áremelkedés, aminek részben az az oka, hogy a takarmányfronton is komoly drágulás volt:  A termelők az állataikat jelenleg 30-40 százalékkal több takarmányköltséggel tudják csak felnevelni az egy évvel korábbihoz képest  - számol be a HelloVidék.

"A takarmányár komoly kihatással van a hústermékek árára! Az állattenyésztés jelenleg nagyon nehéz helyzetben van emiatt. Akik levágatják az állatot, azoknál még képződik valamennyi hasznon, de a tenyészállat-értékesítésnél aligha. Sajnos az a tapasztalat, hogy a tenyészállat attól nem lesz drágább, hogy 30 %-kal drágábban etetjük" - mondta el a Hello Vidéknek  Süle Katain, a NAK általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke.

Beszélt a hazai előállítású termékekről is:  "Sokszor mondják, hogy a hazai termékek drágábbak, de ez így önmagában csak egy általánosítás. És ráadásul relatív is, hiszen fogyasztóként, az egészségem érdekében a hazai termék összehasonlíthatatlanul többet érhet. Itthon azt a fajta fogyasztói magatartást kellene inkább elültetni, hogy az ár mellett mindig nézzük meg, honnan, milyen termelőtől származik az, amit venni készülünk. Ez zöldség-gyümölcs tekintetében éppen úgy igaz, mint a húsra vagy a tejre."

Ha érdekel a teljes interjú, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?