-1 °C Budapest

Alapjaiban változik meg a sertéshús-értékesítés: ez minden magyar vásárlót érint

2020. január 12. 12:33

Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. De csak a disznóét, a többi állatét nem. 200 négyzetméter alatt csak szövegesen kell kiírni a származási helyet.

Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. Ennek célja feltehetőleg a magyar sertésfogyasztás néminemű felpörgetése, valamint a bizalom kiépítése, csakhogy a G7 cikke szerint a Sparnál elmondták, 

más jogszabályok miatt eleve az a helyzet hogy egy adott bolt pultjában egyfajta tőkehúsból egyidőben csak egyfélét szabad árulni.

Azaz a lap szerint nincs olyan versenyhelyzet, amikor a "vevő például választhat, hogy szlovák vagy magyar karajt vesz." Az egyetlen elképzelhető előnye ebben az értelemben az lenne a jelölőzászlóknak, hogy ha a vásárló mondjuk egy román zászlós karajt lát a pultban, akkor ahelyett inkább a magyar combot választja. Hát majd kiderül... 

Az azonban biztos, hogy január 3. hetétől a nagyobb boltokban már zászlós jelöléssel is láthatjuk, honnan származik az a disznó, amit megvásárolunk, és ha ez nem magyar, még mindig dönthetünk amellett, hogy megvesszük, de amellett is, hogy keresünk máshol, magyar disznót!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?