Dühös tömeg a bezárt irodánál: becsődölhetett a mobilszolgáltató

Dühös tömeg a bezárt irodánál: becsődölhetett a mobilszolgáltató

2019. június 28. 09:30

Teljesen elérhetetlenné vált a Fondeo nevű flottaqszolgáltató, az ügyfelek telefonszámait pedig inaktiválták. Többen a cég bezárt irodája előtt várták a fejleményeket, a megadott telefonszám pedig szintén ki van kapcsolva. Egyelőre a várakozáson kívül mást nem tehetnek a károsultak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Becsődölhetett az a telefonszolgáltató, amely a 6forint.hu oldalon a legkedvezőbb percdíjakat kínálta. Az Index olvasói szerint a Fondeo flottaszolgáltató a cég teljesen eltűnt. Az ügyfélszolgálati szám ki van kapcsolva, irodájuk pedig zárva - itt a portál szerint rendőrök, biztonsági őrök és egy dühös tömeg várakozott csütörtökön nap közben.

A hírre reagálva a Magyar Telekom Vállalati kommunikációs igazgatósága a következőkről tájékoztatta lapunkat, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A Magyar Telekom az előfizető jelentős összegű tartozása miatt - a szerződésben meghatározott lépéseket követően - kezdte meg a 6forint.hu mobilflottát üzemeltető cég tulajdonában lévő SIM kártyák korlátozását. A Magyar Telekom célja, hogy a flotta tagjai megfelelő tájékoztatást kapjanak, és számuk megtartása mellett a továbbiakban is kedvezményes áron telefonálhassanak, mobilnetezhessenek. A korlátozásban érintett flottatagok hívószámai jelenleg a 6forint.hu flottát üzemeltető cég tulajdonában vannak, melyet egy, a cégtől származó lemondó nyilatkozattal és a SIM kártya bemutatásával tudnak a saját nevükre íratni és új, kedvezményes csomagra szerződni a Telekom üzleteiben. A flottát üzemeltető cég hivatalos megszólalásaiban jelezte, hogy lemondó nyilatkozatot ad azon ügyfelei számára, akik hívószámukat megtartva közvetlenül szerződnének a Magyar Telekommal.

A korlátozás hátterével kapcsolatban érdemes hangsúlyozni, hogy
  • A SIM kártyák korlátozására azért volt szükség, mert a flottát üzemeltető cég több hónap alatt jelentős mértékű tartozást halmozott fel a Magyar Telekom felé.
  • A korlátozásokat és a tiltást több lépcsőben vezettük be annak érdekében, hogy lehetőséget adjunk a cégnek a tartozás rendezésére.
  • A cég többszöri felszólítás ellenére sem kezdte meg ezen nem vitatott tartozásának rendezését, illetve a számára felajánlott részletfizetési konstrukció elfogadására sem hajlandó.
  • A 6ft.hu flottát üzemeltető cég jelenleg nem folytat érdemi tárgyalásokat a Magyar Telekommal.
  • A cég a nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesz és fenyegetéseket fogalmaz meg, melyekkel kapcsolatban a Magyar Telekom megteszi a szükséges jogi lépéseket."

Az emberek azt a tájékoztatást kapták, hogy a cég nem rendezte a számláját a T-mobil felé, ezért vált több tízezer ügyfél telefonja elérhetetlenné. Megtudták azt is, hogy szinte lehetetlen egyelőre a számok átmentése, mert azoknak a tulajdonosa a Fondeot jegyző Appgenon Kft., és először nekik kell lemondó nyilatkozatot kiadniuk. Ennek megszerzése lehetetlennek tűnik abból kiindulva, hogy üres az iroda, a cég telefonjai pedig ki vannak kapcsolva.

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

A dühös felhasználók egyelőre egy Facebook csoportban tömörülnek, és próbálnak információhoz jutni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?