18 °C Budapest

Botrány a magyar diszkontláncnál: túl olcsón adták a tejet, feljelentették őket

2019. március 22. 10:01

Túl olcsón, 135 forintos áron tett a polcaira UHT tejet a Penny üzletlánc, a Tej Terméktanács erre feljelentette őket - értesült a napi.hu.

A Penny üzletlánc 135 forintos áron kínált UHT tejet üzleteiben. Az ágazati szakmai szervezet szerint azonban még Szlovákiából sem lehet ennyire olcsón beszerezni úgy a tejet, hogy azt még csomagolás és szállítás után, ilyen olcsón rakják a polcokra.

A Tej Terméktanács úgy számolt,  szerintük a 135 forintos tej nettó ára 128 forint, ennyiért nem lehet jó minőségű tejet értékesíteni a magyar árviszonyok között. A hazai felvásárlási ár 100 forint, Szlovákiában ennél magasabb. Az alapanyag mellett a csomagolásnak, szállításnak is vannak költségei, ezért tartják irreálisan alacsonynak a Penny árait.

Sőt Harcz Zoltán, a szakmai szervezet ügyvezető igazgatója az üggyel kapcsolatban azt mondta a lapnak, nem csak a tisztességtelen árat vizsgáltatnák meg, hanem a tej beltartalmát is.

Az üzletlánc az olcsó tejjel kapcsolatban elmondta,  magyar piacról nem tudta azt a mennyiséget beszerezni, amellyel ki tudta volna elégíteni a boltjai igényeit, ezért kellett importtal pótolni a beszerzéseit. A diszkont ehhez azt is hozzátette, hogy 11 terméke magyar nyerstej alapú, egy termékük pedig importból származik. Ezen felül azt nem közölték, hogy mennyiért vásárolták meg az ominózus, most polcra került tejet, de azt igen, hogy minden jogszabályt betartottak.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?