11 °C Budapest

A piacon sem ilyen olcsó a gyümölcs: itt szerezd be fillérekért

2018. szeptember 23. 13:01

Beköszöntött az ősz és ezzel együtt itt az alma szezon is. A nagyobb hipermarketekben nagyjából 200 forintot kérnek kilójáért, ám ennél kevesebbet kell fizetni, ha mi magunk szedjük le a termést. Mutatjuk, hol és mikor lesz Szedd magad akció az országban.

Azakciós újságokat lapozgatva láthatjuk, tele vannak az e heti kiadványok almával: a Tescóban a Gála alma kilójáért most 199 forintot kell fizetni, az Auchanban a Starking alma kilója 299, a Jonagold almáé 249, a Jonatán, Mutsu vagy Royal Gála almáé pedig 229 forrint. A piacokon változóak az árak, de a Piac Online adatai szerint a fővárosi piacokon a különböző almák ára 99 és 680 forint között mozog.

Viszont ennél is olcsóbban juthatunk almához, ha mi magunk szedjük azt le a gyümölcsfáról. Országszerte rengeteg helyen működik úgynevezett szedd magad almáskert, ahol mindenki maga döntheti el, melyik fajtából mennyit szeretne, maga válogathat a gyümölcsök között. Az interneten rengeteg szedd magad-hirdetést lehet találni, ha viszont nem szeretnénk keresgélni, érdemes felkeresni a Gyümölcs Vadász honlapot, ahol településenként feltüntetik, hol, milyen gyümölcsöt, mikor lehet szedni:

Baranya megye: Mozsgó

Pár napja maradt annak, aki Mozsgón szeretne almát szüretelni, szeptember 20-tól 24-ig van erre ugyanis lehetőség. Érdemes telefonon bejelentkezni a termelőhöz, árakról azonban nincsen információ.

Békés megye: Szeghalom

A Szeghalmi Almáskert Szabó Családi Gazdaság is várja az almára vágyó embereket, a szezon náluk szeptember 15-től október 5-ig tart.

Fejér megye: Mór

Október 7-ig lehet felkeresni a Cerazus Hungária Kertészeti Kft.-t, ahol Jonatán, Jonagold, Idared, Golden Delicious almát lehet szedni.

Hajdú-Bihar megye:

Bocskaikert: a Dancsi Kertészetben október 31-ig van lehetőség almát szedni,  a honlapjuk szerint az étkezési alma kilója 120 forint.

Derecske: a Derecskei Gyümölcsösben október 20-ig van lehetőség almát szedni, az alma kilós ára 250 forint.

Heves megye:

Gyöngyös: Október 15-ig lehet szedni almát Gyöngyösön, a Székely Család birtokán.

Tenk: Szeptember 30-ig lehet almát szedni, de mielőtt bárki neki indulna, érdemes telefonon érdeklődnie a termelőnél.

Pest megye

Budapest: a SZIE KERTK Kísérleti Üzem és Tangazdaság is hirdet szedd magad akciót, de érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, ott teszik közzé az időpontokat. Az étkezési alma ára: bruttó 150,- Ft/kg.

Pomáz: a Breier Farmon október 20-ig várják a vásárlókat, érdemes figyelni a közösségi oldalon közzétett bejegyzésüket a pontos időpontokért.

Szob: a Szobi gyümölcsöskertben bármelyik napon szedhetőek az éppen érésben levő gyümölcsök,de az aktuális teendőik és az időjárás miatt érdemes telefonon egyeztetni a szedési időpontot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Törökbálint: a DomaFarmon 1 kg alma ára 200 forint, hétvégén 9-től 5-ig várják az érdeklődőket.

Somogy megye

Siófok: a Töreki úton szeptember 30-ig 200 forint/kg áron szedhetünk 5 féle almát: van Jonagored, Idared, Mutsu, Golden és Starking.

Siófok: a Határ u 63 szám alatt elterülő 2 hektáros gyümölcsöskertben október 10-ig lehet almát szedni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Jánkmajtis: szeptember 30-ig várják az érdeklődőket a Budapesttől kb. 3 órányi autóútra lévő településen.

Tolna megye

Madocsa: október 28-ig van rá mód, hogy valaki Madocsán szedjen Jonathán, Jonagold, Idared almát.

Vas megye

Csepreg: Golden, Jonagold, Idared, és többféle kevésbé ismert alma fajtát lehet szedni a Vas megyei településen szeptember 30-ig.

Veszprém megye

Veszprém: a családi gazdálkodásban mindenféle növényvédelem nélküli gyümölcsöt lehet kapni. Szeptember 30-ig várják az érdeklődőket.

Zala megye

Egervár: a Lakhegy Almáskertben Idared, Golden, Jonagored szedhető, akár jövő szombaton is. Kérik, mérhető göngyöleget (láda, vödör, zsák, stb) mindenki vigyen magával.

Nagykanizsa: a gyümölcsös Nagykanizsa Palin városrészének közelében található, az alma kilójáért 95 forintot kérnek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm