11 °C Budapest
Ennyibe kerül a magyar luxustojás: ezekben a boltokban keresd

Ennyibe kerül a magyar luxustojás: ezekben a boltokban keresd

2018. január 16. 16:35

Idén a Heppenheimer tojás kapta az Aranyszalag Minőség tanúsítványt. A védjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi, és a cél, hogy az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető "szériatermékektől". Megnéztük, mennyiért lehet beszerezni most az egyik legkiválóbb hazai tojást.


Aranyszalag Minőség tanúsítványt kap a Heppenheimer tojás - adta hírül a Gault & Millau. A tanúsítóvédjegyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította 2013-ban, és csak kivételes termékek kaphatják meg. A védjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi, és a cél, hogy az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető "szériatermékektől".

Az idei kitüntetettel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a Baranya-megyében, Márokon élő Heppenheimer család tyúkjai tojják. Az állatok nappal szabadon kapirgálnak egy körbekerített, fás-ligetes területen, éjszaka istállóban pihennek, takarmányuk pedig a helyi gazdák termelte kukoricából és búzából, napraforgóból és más növényekből áll.

A tojás nem olcsó és nem is lehet könnyen beszerezni. Budapesten például 13 üzletben lehet megvásárolni. Az egyik boltban 10 darabot 750 forintért kapunk meg, de figyelmeztetett az eladó, ha vásárolni szeretnénk belőle, sietni kell, mert kedden kora délután már csak 30 darab volt az ABC-ben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A minőséget meg kell fizetni

2017 második felében attól volt hangos a magyar sajtó, hogy a tojás ára néhány hónap alatt rengeteget drágult, csaknem megduplázódott. A KSH adatai alapján jól látszik, hogy ősszel kezdett el emelkedni a termék ára: míg 2017. januárjában 10 darab tojás fogyasztói átlagára 367 forint volt, júniusban 366, októberben már 385, novemberben már 457 és decemberre elérte az 544 forintot.

2016 decemberéhez képest a tojás 39,4 százalékkal drágult.

Ha megnézzük a nagyobb áruházláncok kínálatát, azt találjuk, hogy azért nem kell közel 1000 forintot fizetni a tojásért, az Auchanban például 10 darab Jumbo tojás 499 forint, aTescóbana Fuchs mélyalmos tojás pedig 549 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?