11 °C Budapest
Ezért az újévi menüért állnak sorban a Tescóban, Aldiban, Lidlben

Ezért az újévi menüért állnak sorban a Tescóban, Aldiban, Lidlben

2017. december 28. 17:00

Hétvégén elérkezik a 2017-es év utolsó napja, ez pedig azt jelenti, hogy magyarok millióinak kerül virsli, lencse és pezsgő az asztalára. Nem mindegy azonban, hogy hol, milyen áron szerzi be valaki az ünnepi menühöz való hozzávalókat. Aggódni ugyanakkor nem kell, hiszen az nagy áruházláncok rengeteg tematikus akcióval várják a vásárlókat az év utolsó hetében, a Pénzcentrum pedig össze is gyűjtötte az akciók legjavát. 

December 31, Szilveszter napja idén vasárnapra esik, ami egyben azt is jelenti, hogy jövő hét hétfőn már a 2018-as évre ébredünk. Már, aki egyáltalán képes lesz felkelni az ágyból egy-egy igencsak átmulatott éjszaka után. Korábbi kutatások egyébként azt mutatják, hogy a lakosság több mint a fele a családjával vagy egyedül ünnepel odahaza, de azért szép számmal (majdnem ugyanennyien) vannak azok is, akik elhagyják otthonaikat ezen az estén.

Azok pedig, akik nincsenek otthon leginkább házibulikba mennek ezen az estén, bár sokan vannak olyanok is, akik pusztán vendégségbe vagy szórakozóhelyekre mennek. Bárhol is kössön ki az ember újév éjjelén, annyi szinte bizonyos, hogy virsli és pezsgő, valamint sok háztartásban a hagyományokhoz híven lencse várni fogja. Számokban ez pedig azt jelenti, hogy virslit szinte minden magyar ember enni fog, ráadásul több mint az emberek fele pezsgővel le is öblíti majd azt. 

Az ételek és italok iránti rohamra pedig a legnagyobb áruházláncok is felkészültek, így az 52. héten, ha csupán néhány napig tartó akciókkal is, de gondoltak az ünnepelni vágyókra. Éppen ezért aPénzcentrum összegyűjtötte, hol, mennyibe kerülnek az újévi ünnepléséhez elengedhetetlen kellékek. 

Spar

A Spar új akciós kiadvány főoldalon hirdeti a Frankfurti virslit (sertéshús, 71 százalékos hústartalom), aminek 99 forint 10 dekája. Az 500 grammos, nagymagvú Arany Teller Lencse 47 százalékkal olcsóbban, 299 forintba kerül. A Törley Excellence pezsgő pedig 1 299 forintért lehet a vásárlókért. 

Ha tovább lapozunk még bőven találunk virslis ajánlatokat, például a Wiesbauer 2x200 grammos Bécsi virslije, 84 százalékos hústartalommal 799 forintba kerül. A Pick 180 grammos virslije pedig 40 százalékkal olcsóbban 299 forintért várja az ünneplőket. A kiszolgálópultban találhatunk Tormás sonkatekercset (1 db) 239, Vegyes sonkatekercstálat (800 gramm) 999 forintért.

Azoknak pedig, akik csupán némi rágcsálnivalóban gondolkodnak, az üzlet saját márkás ropiját 179 forintért találják meg a polcokon. Végül, akiknek elegük van a virsliből, de nem akarnak sok időt pazarolni az esti kajára, azok vehetnek Ristorante mirelit pizzát 499-ért. 

KATT: További év végi akciókért fusd át a Spar 52. heti akciós kiadványát! 

Tesco

Az üzlet szintén főoldalon hirdeti a Frankfurti virslit és a Törley pezsgőt. A virslinek 595 forintba kerül kilója, míg a pezsgő 2 db vásárlása esetén 769 forintba kerül. Fél kiló Paco lencséért 239 forintot kell kiperkálni, a Sága virsli pedig 589 forintba kerül / csomag. A Berlinki virsli (250 gramm) csomagja 369, míg az Orsi baromfi klasszik (240 gramm) 299 forintba kerül. 

Pezsgőkből is bőven akad választék, a BB 779, a Hungária 1 399, a Szovjetszkoje Igrisztoje 619, míg az Imperieum pezsgő 729-be kerül. Az ételek és italok mellett az ünnepelni vágyók vásárolhatnak Party parókát 1 749, lufikat 799 és világító rudakat, karkötőket 279 forintért. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ünnepi kaszinótojás hidegtál 899 forintért juthat el az emberek asztalára, míg sonkát találhatunk 249 - 549 forintos áron. 

KATT: Ennél is több akcióért nézd meg a Tesco 52. heti akciós újságját!

Aldi

Az Aldiban a Herzcog Alba pezsgő 539 forintba, míg a Frankfurti vagy koktél frankfurti virsli (400 gramm / csomag) 499-be kerül. A lencse szerelmesi pedig 259 forint / fél kilós áron hódolhatnak kedvenc főzeléküknek. Azok pedig, akik többféle főételben gondolkodnak beszerezhetik az Orsi Frankfurtiját 679 és a Vino Frizzante IGT italát 499 forintos áron. 

KATT: Az Aldi akciós újságjáért látogass el az üzletlánc eheti kiadványának oldalára! 

Lidl

A Lidl ünnepi kínálatának fő darabja a 86 százalékos hústartalmú Dulano Bécsi Juhbélben 799 forintért, valmaint a Pikok Füstölt Sertésvirsli, 83 százalék hústartalommal 449 forintért. A fél kilós Campo Largo lencse 199 forintos áron nyomja a polcokat, míg a Szovjetszkoje édes pezsgő 549-ért várja a koccintani vágyókat. 

A címoldal ajánlatai mellett találhatunk még pezsgőt 579-ért, valamint Baromfivirslit 449-ért. Azok, akik pedig hajnalokig folytatnák a nassolást vásárolhatnak chipset 129 valamint 169 forintos akciós áron.

KATT: A Lidl további év végi akcióiért nézd meg legújabb katalógusokat!

Auchan

Az áruházban a Bécsi roppanós virsli 99 forintos / 10 dekás áron lesz elérhető, amit megspékelhetünk 379 forintos halikrákkal. Ha valaki szerint a mustár biztosan nem hiányozhat a tányérról, akkor az 329-ért vehet magának egyet az ünnepi estére. A Törley Classic pedig 777 forintos áron lehet a vásárlóké. 

A címlap kínálatain felül találhatunk Kométa bécsi virslit 1 449-ért, valamint Füstli virslit 555 forintért. A Baromfi pálcikákért pedig 399-et kell kifizetni. Az áruház Champagne pezsgőjéért 4 799 forintot kell kiperkálni, de akad itt kölyökpezsgő is 329 forintos áron is. A nassolni vágyók is megtalálhatják számításaikat a polcok között sasszézva, hiszen a 320 grammos mogyoró 459-be, a chipsek pedig 99 - 399-be kerülnek.

KATT: Ennél is több akcióért nézd meg az Auchan legújabb akciós kiadványyát! 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?