Nem várt lépés a Tescótól: filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a vásárlók

Nem várt lépés a Tescótól: filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a vásárlók

2017. május 24. 17:19

10 hetes próbaverziót indítanak három brit Tescóban,  erre az időszakra teljesen kivonják a forgalomból az olcsóbb, egyszer használatos bevásárlózacskókat. Aki táska nélkül megy vásárolni, csak a drágább, tartósabb darabok közül választhat majd. Amennyiben a teszt beváltja a hozzá fűzött reményeket, könnyedén elképzelhető, hogy előbb-utóbb meglépik a lánc magyar egységeiben is.


10 hetes tesztidőszakra kivonják a forgalomból a legolcsóbb, egyszer használatos zacskókat a Tesco három Nagy-Britanniában található üzletében - írja Mirror. Az előzetes tapasztalatok szerint a lépést az is indokolja, hogy a lánc szigetországbeli egységeiben csak a tavalyi évben 72 százalékkal esett vissza az egyszer használatos zacskók eladása. A fizetős zacskók bevezetésének pedig eleve az volt a célja, hogy kevesebbet használjunk belőlük - hiszen így kevesebb hulladékot termelünk.

A próbaidőszak célja az, hogy kiderüljön, hogyan változik a vásárlók zacskóhasználata, ha megszűnnek az egyszer használatos darabok

- mondta a lapnak a Tesco brit szóvivője.

Persze a próbaidőszak alatt is lesz lehetőség zacskót vásárolni a Tescókban, de csak drágábbakat, amelyek tartósabbak és akár többször is használhatóak.

Mi a helyzet a magyar boltokban?

Hazánkban már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban, az olcsóbb kisebb szatyor száz forint alatt is beszerezhető, de akadnak már olyan nagytáskák is, amiért 500 forint körüli összeget kell fizetni. A zacskók árában egyrészt környezetvédelmi termékdíjat is kifizetjük, de más tényezők is szerepet játszhatnak a táskák áraiban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azt tapasztaltuk, hogy valódi vásárlói igényeknél magasabb számban fogytak a zacskók. A díj bevezetésével próbáltuk optimalizálni a megvásárolt termékhez valóban szükséges zacskószámot és erősíteni a környezettudatost gondolkodásmódot

- válaszolta korábban megkeresésünkre a Tesco sajtóosztálya.

Az áruházláncnál egyébként nem tapasztalták, hogy kevesebb zacskó fogyna, a termékdíj bevezetése óta, míg például a Sparnál azt mondták, hogy csökkent a zacskók forgalma, amióta fizetni kell a táskákért.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22