26 °C Budapest
Nem várt lépés a Tescótól: filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a vásárlók

Nem várt lépés a Tescótól: filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a vásárlók

2017. május 24. 17:19

10 hetes próbaverziót indítanak három brit Tescóban,  erre az időszakra teljesen kivonják a forgalomból az olcsóbb, egyszer használatos bevásárlózacskókat. Aki táska nélkül megy vásárolni, csak a drágább, tartósabb darabok közül választhat majd. Amennyiben a teszt beváltja a hozzá fűzött reményeket, könnyedén elképzelhető, hogy előbb-utóbb meglépik a lánc magyar egységeiben is.


10 hetes tesztidőszakra kivonják a forgalomból a legolcsóbb, egyszer használatos zacskókat a Tesco három Nagy-Britanniában található üzletében - írja Mirror. Az előzetes tapasztalatok szerint a lépést az is indokolja, hogy a lánc szigetországbeli egységeiben csak a tavalyi évben 72 százalékkal esett vissza az egyszer használatos zacskók eladása. A fizetős zacskók bevezetésének pedig eleve az volt a célja, hogy kevesebbet használjunk belőlük - hiszen így kevesebb hulladékot termelünk.

A próbaidőszak célja az, hogy kiderüljön, hogyan változik a vásárlók zacskóhasználata, ha megszűnnek az egyszer használatos darabok

- mondta a lapnak a Tesco brit szóvivője.

Persze a próbaidőszak alatt is lesz lehetőség zacskót vásárolni a Tescókban, de csak drágábbakat, amelyek tartósabbak és akár többször is használhatóak.

Mi a helyzet a magyar boltokban?

Hazánkban már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban, az olcsóbb kisebb szatyor száz forint alatt is beszerezhető, de akadnak már olyan nagytáskák is, amiért 500 forint körüli összeget kell fizetni. A zacskók árában egyrészt környezetvédelmi termékdíjat is kifizetjük, de más tényezők is szerepet játszhatnak a táskák áraiban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azt tapasztaltuk, hogy valódi vásárlói igényeknél magasabb számban fogytak a zacskók. A díj bevezetésével próbáltuk optimalizálni a megvásárolt termékhez valóban szükséges zacskószámot és erősíteni a környezettudatost gondolkodásmódot

- válaszolta korábban megkeresésünkre a Tesco sajtóosztálya.

Az áruházláncnál egyébként nem tapasztalták, hogy kevesebb zacskó fogyna, a termékdíj bevezetése óta, míg például a Sparnál azt mondták, hogy csökkent a zacskók forgalma, amióta fizetni kell a táskákért.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?