Ingyen szállít Magyarországra az Amazon

Ingyen szállít Magyarországra az Amazon

2016. november 17. 08:33

Mostantól a magyarok is ingyen rendelhetnek az Amazonról a cég karácsonyi ajándékaként - írja a Forbes.hu.

Fontos, hogy nem az Amazon.comról, hanem az amerikai online áruház német aloldaláról, az Amazon.de webcímről kell rendelni. Ez minden bizonnyal azért van így, mert utóbbi az Európai Unión belüli piac, így pedig az onnan küldött csomagok vámmentesek, ellentétben az Egyesült Államokból érkező árukkal.

A másik megkötés, hogy természetesen az ingyenes rendelésnek van értékhatára, egészen pontosan 39 euró felett kell vásárolni hozzá. Ha így teszünk, akkor viszont a rendszer azonnal felkínálja az ingyenes kiszállítást. A cég erről levélben tájékoztatta ügyfeleit - a hír elérhető már a világ egyik legnagyobb online kiskereskedelmi cégének oldalán is.

A tájékoztatóból pedig az is kiderül, hogy a Magyarországra szállítandó termékekre (betartva a vonatkozó jogszabályokat) a magyar áfát számolja az Amazon. Ez azt is jelenti, hogy ahhoz, hogy a termékek végső, magyarországi árát lássuk, be kell jelentkeznünk, és be kell állítanunk magyarországi címünket a német aloldalon.

A második leggazdagabb amerikai, Jeff Bezos cége a fenti kondíciók mellett ingyen szállít ki mostantól Szlovákiában, Csehországban, Dániában és Finnországban is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?