28 °C Budapest
Hatalmas dobásra készül a Tesco: örökre száműzhetik a blokkokat

Hatalmas dobásra készül a Tesco: örökre száműzhetik a blokkokat

2016. október 25. 14:06

A te blokkjaid is mindig a kukában végzik? Hamarosan vége lehet a nagy papírpazarlásnak, hiszen a Tesco digitális nyugták kiállításával kísérleteizk. Mutatjuk a részleteket.


A vásárlások után kapott blokkot a legtöbben szinte egyből a kukába dobjuk. Ha pedig eltesszük, akkor szinte soha nem találjuk meg, amikor szükségünk lenne rá. Ennek azonban hamarosan vége lehet, ugyanis a Tesco egy nagy újítással kísérletezik, ami megszüntetné a papír blokkokat.

Az üzletlánc egy olyan rendszert tesztel, ami a blokk helyett az okostelefonunkra küldi a vásárlásról a nyugtát.

- írja a Daily Mail.

Hogyan működne a rendszer?

A kasszánál fizetés után egy külön terminálhoz kell hozzáérintenünk a bank-,hitel-, vagy hűségkártyánkat, ami elküldi az okostelefonunkra a digitális számlát. Mindössze annyi a feladatunk, hogy előtte telepítenünk kell egy alkalmazást, ami fogadja majd a blokkokat.

A rendszer kialakításakor persze nem feledkeztek el a hagyománykövető vásárlókról sem. Aki szeretné, az kinyomtathatja a blokk rövidített változatát. Az áruházlánc pedig hangsúlyozza, hogy ez csupán egy lehetőség arra, hogy kevesebb papírt használjunk - ezért vélhetően a régi rendszert nem fogják teljesen megszüntetni.

A Tesco egyelőre két nagy-britanniai üzletben teszteli a rendszert, de amennyiben ez sikeresnek bizonyul, akkor egyre több üzletükben, később akár Magyarországon is elterjedhetnek a digitális blokkok. A rendszer üzemeltetésében egyébként egy informatikai cég segít a Tesconak. Az új terminált külföldön "Tap&Tag" -nak nevezik. Az persze azért kérdéses, hogy ennek a rendszernek hogyan lehet rendezni majd a jogi hátterét Magyarországon.

Sokan panaszkodtak...

Az újítás azon felül, hogy környezetbarát még praktikus is. A régi blokkokra ugyanis sok vásárlói panasz érkezett, hogy blokkon lévő szöveg hamar kifakul. Ez pedig azért van így, mert boltok a blokkok nyomtatásakor nem tintát használnak, hanem egy különleges hőnyomtatót és hozzá egy hőmérsékletre érzékeny papírt - ez pedig kémiailag instabil. Bár sokat spórolnak a boltok így a tintán, de a nyugták valóban hamar kifakulnak, ha napfény vagy hő éri őket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Más fejlesztés is érkezett már külföldről

  • Önkiszolgáló kassza

Míg korábban csak külföldön működtek az önkiszolgáló kasszák, ma Magyarországon már több mint 500 üzemel belőlük. Ráadásul az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat:

már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

De az áruházláncnál azt is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

  • Scan&Shop

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön, hamarosan pedig más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető.

A Scan&Shop egyébként úgy működik, hogy a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés pedig a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?