10 °C Budapest
Hatalmas dobásra készül a Tesco: örökre száműzhetik a blokkokat

Hatalmas dobásra készül a Tesco: örökre száműzhetik a blokkokat

2016. október 25. 14:06

A te blokkjaid is mindig a kukában végzik? Hamarosan vége lehet a nagy papírpazarlásnak, hiszen a Tesco digitális nyugták kiállításával kísérleteizk. Mutatjuk a részleteket.


A vásárlások után kapott blokkot a legtöbben szinte egyből a kukába dobjuk. Ha pedig eltesszük, akkor szinte soha nem találjuk meg, amikor szükségünk lenne rá. Ennek azonban hamarosan vége lehet, ugyanis a Tesco egy nagy újítással kísérletezik, ami megszüntetné a papír blokkokat.

Az üzletlánc egy olyan rendszert tesztel, ami a blokk helyett az okostelefonunkra küldi a vásárlásról a nyugtát.

- írja a Daily Mail.

Hogyan működne a rendszer?

A kasszánál fizetés után egy külön terminálhoz kell hozzáérintenünk a bank-,hitel-, vagy hűségkártyánkat, ami elküldi az okostelefonunkra a digitális számlát. Mindössze annyi a feladatunk, hogy előtte telepítenünk kell egy alkalmazást, ami fogadja majd a blokkokat.

A rendszer kialakításakor persze nem feledkeztek el a hagyománykövető vásárlókról sem. Aki szeretné, az kinyomtathatja a blokk rövidített változatát. Az áruházlánc pedig hangsúlyozza, hogy ez csupán egy lehetőség arra, hogy kevesebb papírt használjunk - ezért vélhetően a régi rendszert nem fogják teljesen megszüntetni.

A Tesco egyelőre két nagy-britanniai üzletben teszteli a rendszert, de amennyiben ez sikeresnek bizonyul, akkor egyre több üzletükben, később akár Magyarországon is elterjedhetnek a digitális blokkok. A rendszer üzemeltetésében egyébként egy informatikai cég segít a Tesconak. Az új terminált külföldön "Tap&Tag" -nak nevezik. Az persze azért kérdéses, hogy ennek a rendszernek hogyan lehet rendezni majd a jogi hátterét Magyarországon.

Sokan panaszkodtak...

Az újítás azon felül, hogy környezetbarát még praktikus is. A régi blokkokra ugyanis sok vásárlói panasz érkezett, hogy blokkon lévő szöveg hamar kifakul. Ez pedig azért van így, mert boltok a blokkok nyomtatásakor nem tintát használnak, hanem egy különleges hőnyomtatót és hozzá egy hőmérsékletre érzékeny papírt - ez pedig kémiailag instabil. Bár sokat spórolnak a boltok így a tintán, de a nyugták valóban hamar kifakulnak, ha napfény vagy hő éri őket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Más fejlesztés is érkezett már külföldről

  • Önkiszolgáló kassza

Míg korábban csak külföldön működtek az önkiszolgáló kasszák, ma Magyarországon már több mint 500 üzemel belőlük. Ráadásul az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat:

már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

De az áruházláncnál azt is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

  • Scan&Shop

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön, hamarosan pedig más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető.

A Scan&Shop egyébként úgy működik, hogy a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés pedig a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?