23 °C Budapest
Itt a Tesco nagy bejelentése: országszerte jönnek a robotkasszák

Itt a Tesco nagy bejelentése: országszerte jönnek a robotkasszák

2016. szeptember 28. 16:01

Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is több technológiai fejlesztés várható a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni, és további üzletekben is bevezetik az ún. Scan&Shop technológiát.

500-nál is több önkiszolgáló kassza működik a Tesco áruházaiban Magyarországon, a bevezetést azonban sok vita előzte meg vállalaton belül, 5 évvel ezelőtt, leginkább a felmerülő veszteség volt a nagy kérdés. Ezek a félelmek ugyanakkor nem igazolódtak be - mondta el Nusserné Molnár Judit, a Tesco szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián.

Az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat:

már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

Azt azonban az áruházláncnál is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

Több boltban jön a Scan&Shop

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön: a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nusserné Molnár Judit beszámolt arról is, hogy hamarosan más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető. A Tesco célja a technológiai újdonságokkal, hogy egy új "extra" szolgáltatást nyújtson a vevőknek, növelje az ügyfélélményt. Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

Hozzátette: vannak olyan vásárlók, akik kimondottan azért járnak Budaörsre, mert ezzel az eszközzel szeretnek vásárolni, sőt, más áruházak dolgozói is elmennek, hogy kipróbálják az új technológiát.

A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?