Itt a Tesco nagy bejelentése: országszerte jönnek a robotkasszák

Itt a Tesco nagy bejelentése: országszerte jönnek a robotkasszák

2016. szeptember 28. 16:01

Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is több technológiai fejlesztés várható a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni, és további üzletekben is bevezetik az ún. Scan&Shop technológiát.

500-nál is több önkiszolgáló kassza működik a Tesco áruházaiban Magyarországon, a bevezetést azonban sok vita előzte meg vállalaton belül, 5 évvel ezelőtt, leginkább a felmerülő veszteség volt a nagy kérdés. Ezek a félelmek ugyanakkor nem igazolódtak be - mondta el Nusserné Molnár Judit, a Tesco szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián.

Az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat:

már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

Azt azonban az áruházláncnál is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

Több boltban jön a Scan&Shop

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön: a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nusserné Molnár Judit beszámolt arról is, hogy hamarosan más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető. A Tesco célja a technológiai újdonságokkal, hogy egy új "extra" szolgáltatást nyújtson a vevőknek, növelje az ügyfélélményt. Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

Hozzátette: vannak olyan vásárlók, akik kimondottan azért járnak Budaörsre, mert ezzel az eszközzel szeretnek vásárolni, sőt, más áruházak dolgozói is elmennek, hogy kipróbálják az új technológiát.

A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?