A háziasszonyok többsége csak álmodik arról, hogy ide bemehessen

2016. szeptember 24. 14:30

1991 nyarán nyitotta meg kapuit az ország legnagyobb, a nagybani értékesítésre specializálódott zöldség - gyümölcs piaca, amely a megnövekedett forgalomnak és igénynek köszönhetően került át a Nagykőrösi útra huszonöt évvel ezelőtt. A nyitáskori tíz hektáros terület mára közel három és félszeresére növekedett. De honnan költözött ide?

A korábban a Bosnyák téren található nagybani piac huszonöt évvel ezelőtt a kedvezőtlen körülmények miatt költözött el jelenlegi helyszínére, a Nagykőrösi útra. A fővárosi agglomeráció fejlődése, a zöldség-gyümölcs fogyasztás növekedése és a könnyebb megközelíthetőség együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a vásárlók és kereskedők találkozási színhelye mára nemcsak Budapest, hanem az ország legnagyobb kereskedelmi piacává nőtte ki magát - írja közleményében az évfordulós Nagybani Piac.

A Budapesti Nagybani Piac az elmúlt huszonöt évben a budapesti fogyasztók friss zöldséggel és gyümölccsel történő ellátása mellett az agrártermelés értékesítési biztonságának megteremtését is céljául tűzte ki

- mondta el Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója, aki szerint a sikert a számadatok bizonyítják legmarkánsabban.

"A piac részesedése 35-40% körül mozog a friss hazai zöldség-gyümölcs kiskereskedelmi forgalmát tekintve. Mára a közel 33 hektárnyi területén mintegy 25 ezer m² alapterületen raktár és hűtőcsarnok, 5,5 ezer m² területű banánérlelő és hűtőtároló, 120 fedett kereskedői és 1200 nyílt termelői árusítóhely biztosítja a közel 250 nagykereskedelmi vállalkozás, valamint a naponta piacozó termelők nagybani kereskedését" - mutatott rá a vezérigazgató. 

A Budapesti Nagybani Piac amellett, hogy ünnepeli az elmúlt huszonöt év sikereit már a jövőre is gondol. "A logisztikai szerepkör további erősítése mellett az árukínálat más élelmiszer-főcsoportjainak megjelenését is tervezzük, de a megfelelő megtérülés mellett egy adottságokhoz illő élelmiszer-feldolgozó üzem létesítését sem tartjuk kizártnak" - árulta el terveiket Házi Zoltán.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm