Egészségeset ennél a Mekiben vagy a Burger Kingben? Ezzel tuti, nem lősz mellé

Egészségeset ennél a Mekiben vagy a Burger Kingben? Ezzel tuti, nem lősz mellé

2016. augusztus 8. 16:07

A nyári szezonban sokan próbálnak arra figyelni, hogy hozzák a bikini fazont, de mégis gyorsétterembe tévednek. Nekik a szokásosnál is nehezebb kiválasztani, hogy mit egyenek, hiszen nem árt, ha egészséges ételt fogyasztanak. Az ételek kalóriatáblázata a honlapokon is megtalálható, így megnéztük, melyik termékeket válasszuk, ha Mekiben vagy Burger Kingben eszünk.

Sokunkkal megesik, hogy gyorsétterembe tévedünk, mégis szeretnénk egészségesen étkezni. Ilyenkor sem kell a leghizlalóbb ételeket választani, a Daily Mail dietetikusának segítségével mutatjuk, mit érdemes ilyenkor választani.

Mc Donald’s

A Meki az egyik legrégebbi, Magyarországon is működő gyorsétterem, és az angolszász országokban számos kifejezetten egészséges szendvicset is árulnak. Hazánkban ebből kisebb a kínálat, azonban a Csirkés Cézár szendvics ezek között a leginkább kiegyensúlyozott tápértékű étel. 357 kcal-t tartalmaz, amely

  • 26 gramm fehérjéből,
  • 35 gramm szénhidrátból (ebből mindössze 3 gramm cukor) és
  • 12 gramm zsírból (ebből mindössze 1,6 gramm telített zsírsav) áll.

Lényeges, hogy a sótartalom még ebben is magas, a napi ajánlott fogyasztás 37 százaléka van a szendvicsben. Persze választhatunk salátát is, ezekben a szénhidrát és a zsír mennyisége még ennél is alacsonyabb lehet.

Burger King

A Burger Kingben viszont 400 kcal alatt a Deluxe csirkemelles salátát találhatjuk, ez 357 kcal-t tartalmaz, amely

  • 28 gramm proteinből,
  • 25 gramm szénhidrátból és
  • 15 gramm zsírból áll.

Emellett a Grillezett Csirkemell saláta is jó alternatíva lehet, ennél a kiemelkedő, 36 gramm proteint érdemes kiemelni, ami már a sportolók számára is elegendő fehérjeforrást biztosít, mindemellett kiemelkedően alacsony, 8 gramm szénhidrátot és 9 gramm zsírt tartalmaz.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Subway

Sokan nem tudják, azonban a Subway éttermeiben minden szendvicsnek van salátaként rendelhető verziója is. Ezek közül a roston sült csirkemelles verziót érdemes választani (többféle zöldséggel), ebben található ugyanis a legkevesebb kalória, ráadásul a protein-szénhidrát-zsír arány is ebben a legegészségesebb.

KFC

A Kentucy Fried Chicken (KFC) is kínál salátákat, azonban a magyar honlapon nem találhatók információk a tápanyagokról, de A KFC is árusít csirkesalátát, illetve grillezett csirkehúsos Twistert is ehetünk. A pontos tápanyagok ismerete nélkül azonban nehéz megmondani, hogy melyik termék egészségesebb, de valószínűleg a két felsorolt közül az egyiket érdemes választani, ha egészségesebben szeretnénk enni a KFC-ben.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18