32 °C Budapest
Teszt: melyik a legfinomabb ízesített víz idén nyáron?

Teszt: melyik a legfinomabb ízesített víz idén nyáron?

Pénzcentrum
2015. június 17. 05:49

A drágább jobb? A Pénzcentrum legújabb tesztje erre jócskán rácáfol. Az ízesített vizek versenyében a legolcsóbb termék söpörte be az abszolút győzelmet.

A nagy nyári melegben sokan nyúlnak a boltok polcain az ízesített vizekhez. Szomjoltásra a citromos víz kiváló, ezért ezúttal ezt az ízesítést vizsgáltuk meg közelebbről. Az üzletek kínálatából összesen 12 darab ciromos frissítőt vásároltunk, a limonádék a polcon maradtak. A felhozatalban találtunk szénsavas és szénsavmentes variációkat is, ezért úgy döntöttünk, ezeket egyszerre teszteljük.

Vaktesztünkben a Pénzcentrum 10 főre kibővített szerkesztősége 1-10-ig pontozta az ízeket, és véleményezte az italokat. Akadt, aki felmosóvíz ízűnek érzett egy üdítőt, de a legtöbben arra panaszkodtak, hogy sok italnak nincs citrom íze, vagy legalábbis csak nagyon enyhe. Volt olyan víz is, amire a tesztelők esküdtek, hogy alma ízt éreznek benne, pedig az ízeknél kizárólag a citrom-lime, vagy esetleg a citromfű kategóriát választottuk a sima citromos mellett.

Továbbá sokan minősítették az ízeket gagyinak, műanyagnak vagy éreztek virág ízt. A sok negatív kritikát az alacsony pontszámok némileg alátámasztják, de azért előfordult, hogy valaki selymesnek, kiegyensúlyozottnak, sőt egészen finomnak ítélt egy-egy megversenyeztetett italt. A nyertes az adható 100 pontból 68,5 pontot kapott.

Az első helyen az egyik legolcsóbb ital a SPAR: S-budget terméke végzett. Holtversenyben a második helyre két üdítő is került, 56-56 pontot kapott a Fonyódi és a Lidl - Sugaro üdítőitala. Így a harmadik helyre feljött a Tesco Aquafruct tereméke 51,5 ponttal.

Az oxigénnel dúsított szénsavmentes energiaszegény - Lemone Active O2 a legdrágább termék, csupán a nyolcadik helyre került, ám nem sokkal előzte meg a szintén drágának mondható KUBU sem, amely 45,5 pontot szerzett: ez a hatodik helyre volt elég. Ezek után nem volt meglepő, hogy az ár-érték arány versenyben ezek a termékek jócskán alul maradtak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

{{EMBED:infogram_0_ar_ertek_alapjan_kialakult_sorrend2}}

Az ár-érték arány verseny győztese is a S-budget lett, ami azt az eredményt is alátámasztja, hogy tesztelőink inkább a szénsavas frissítőket választják a boltokban. Ám, akik a szénsavmentes vizet kedvelik, ők is találnak a pénztárcájukat kímélő ízesített frissítőt.

A tesztelt termékek:

 • S-budget - Spar: 1,5 liter / 79 Ft
 • Ave: 1,5 liter/ 105 Ft
 • Aquitas (mentes) - ALDI: 1,5 liter / 79 Ft
 • Jana (mentes): 1,5 liter /167 Ft
 • Kubu (mentes) - 0,5 liter / 169 Ft
 • AQUA Mathias: 1,5 liter/ 99 Ft
 • Aquafruct - Tesco : 1,5 liter/ 109 Ft
 • XIXO: 1,5 liter / 169 Ft
 • Lemon Active O2 (mentes): 0,75 liter/ 469 Ft
 • Fónyódi (Light): 1,5 liter/179 Ft
 • Szentkirályi (mentes): 1,5 liter/ 249 Ft
 • Sugaro - LIDL: 1,5 liter/ 149 Ft

  Dúsított, ízesített, vagy dúsított és ízesített víz: emberi fogyasztásra szánt víz, amelyet természetes ásványvíz, forrásvíz vagy ivóvíz dúsításával, ízesítésével, vagy dúsításával és ízesítésével állítanak elő.
  Forrás: 65/2004. (IV. 27.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 22. 14:06