21 °C Budapest
Jól fogynak a klímák a nagy melegben

Jól fogynak a klímák a nagy melegben

2015. június 11. 19:57

A nyári hőség hozza meg igazán a vásárlási kedvet a klímák és ventilátorok iránt, így - akárcsak a korábbi években - feltehetően idén is a legmelegebb napokon ugrik meg igazán a forgalom - írja a Praktiker Magyarország közleményében.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyar vásárlók elsősorban gyors megoldást keresnek, amikor légkondicionáló berendezést vásárolnak, méghozzá főleg a nyár legforróbb napjain, vagyis hirtelen felindulásból vásárolnak ilyen típusú termékeket. A júniusi kánikula akár 40%-os megnövekedést is jelenthet ezeknek a termékeknek a forgalmában.

A legnagyobb számban évről évre az egyszerű asztali és álló ventilátorok fogynak, ám eladásuk szinte teljesen a legforróbb napokra korlátozódik, mint nem tervezett szükségmegoldás.( Az asztali ventilátorok ára 3999-4999 forint között mozog.) Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a padlóventilátorok, valamint az újdonságnak számító kültéri permetventilátorok, amelyek választéka az egyszerűbb alapmodellektől a legfelsőbb minőségű modellekig terjed, amilyenekkel vendéglátóipari egységek teraszán is találkozhatunk. Ezeket 19 990 - 69 990 forint között vásárolhatjuk meg.

A Praktiker tapasztalatai szerint péntek, szombat és a hétfői napok erősebbek, az áruház így fokozott forgalomra számít ezeken a napokon a következő napokra beharangozott időjárás előrejelzések miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?