Gyerekprogramok eshetnek áldozatul a vasárnapi boltzárnak

2015. május 6. 18:28

A hagyományosan hétvégente, főként nagyobb könyvesboltokban tartott gyerekprogramok, felolvasások, dedikálások eshetnek áldozatul a kötelező vasárnapi zárva tartásnak.

Az eddigi tapasztalatok alapján a kötelező vasárnapi zárva tartás 5 százalékos forgalomcsökkenést hozott a Librinek, és az év további részében is ezzel kalkulál a könyvesbolthálózat - hangzott el a Portfolio mai napon tartott, FM 2015 - Ingatlanüzemeltetés és Energiahatékonyság c. konferenciáján.

Kopcsányi Zoltán, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. kereskedelmi igazgatója szerint, ha ez a trend továbbra is így maradna, akkor:

akár néhány hónapon belül leépítésekre lenne szükség a Librinél.

Kopcsányi ezt azzal magyarázta: mivel a bérleti díj, a rezsi, a marekting-, illetve a munkaidő-átcsoportosítás (a hét többi napján tovább vannak nyitva a boltok az eddig megszokottnál - a szerk.) miatt a humánerőforrás költsége sem változott, így csak itt lehetne megfogni ezt a nagymértékű kiesést.

Mivel azonban a Libri jelenleg expanzív, növekedési stratégiát folytat, így erre várhatóan nem lesz szükség. Ezt Kopcsányi Zoltán is megerősítette; az újonnan nyíló boltok ugyanis várhatóan felszívják majd a vasárnapi boltzár nyomán kialakult humánerőforrás-felesleget. Véleménye szerint azonban

a piac többi szereplője már nehezebb helyzetben lesz.

Viszont arról Kopcsányi szerint továbbra sem szabad megfeledkezni, hogy a vasárnapi bérpótlék kiesése miatti, hozzávetőlegesen havi 10-12 ezer forintos keresetcsökkenés már most érzékenyen érinti a Libri munkavállalóit is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lehet, hogy voltak, akik elsőre örültek az intézkedésnek, a legtöbb munkavállaló viszont csak most realizálja, mivel is jár mindez

- tette hozzá Kopcsányi.

Mi lesz a gyerekprogramokkal?

A vásárlókat azonban ennél érzékenyebben érintheti majd, amennyiben előbb-utóbb a különböző gyerekprogramok, dedikálások, beszélgetések is el-elmaradoznak. Kopcsányi szerint ugyanis a forgalom átrendeződése miatt ezekre nem biztos, hogy tudnak majd helyet biztosítani az áruházakban a jövőben.

Nem fogjuk lezárni a fél boltot szombaton, mondjuk egy dedikálás miatt, hiszen ilyenkor kell behozni a vasárnapi elmaradás nagy részét. Ezekre a programokra hétköznap pedig nincs igény

- foglalta össze Kopcsányi a helyzetet.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?