-2 °C Budapest

Mutatjuk: ez történik a boltokban az első vasárnapon

2015. március 22. 08:02

A Pénzcentrum vasárnapi hírfolyamában élőben jelentkezik Magyarország boltjaiból: mi van nyitva, mi van zárva, hol vannak sorok, hol dühösek a vevők, hol örülnek? Tényleg elszabadulnak az árak az első zárva tartó vasárnapon?

Délután sem állunk le! A legfrissebbeket IDE KATTINTVA olvashatod!

Várjuk olvasóink fotóit, tapasztalaiat! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

12.28

A Móricz Zsigmond körtéren a Lidl zárva, a GRoby zárva, a Spar zárva :(

12.25

Az Alle nyitva, a boltok leginkább zárva, sétálgató, kávézgató, ebédelő emberek


12.15

Ha a Széll Kálmán térnél szeretnél dohányterméket, alkoholt vásárolni, van egy rossz hírünk:

12.10

Újpest-Központban nyitva van a Spar - jelentette olvasónk, Hunor, akinek köszönjük az információt. (Ezt viszont nem igazán értjük: ha jól tudjuk, ott 200 négyzetméternél nagyobb bolt van, és nem világörökségi terület. Utánajárunk.)

12.06

A Fehérvári úti Vásárcsarnok emelete teljesen lezárva, de lent sincs minden nyitva. Kevesen vannak, pedig itt nyitva van a CBA.

12.00

Eközben a Fehérvári úti Vásárcsarnoknál

11.58

Tudósítónk szerint az egyik boltnál az Alkotás úton egy idősebb úr káromkodik. Egy nő pedig tétlenül nézte a bezárt üzletet.

11.55.

Spar a Móricz zsigmond körtéren. Zárva.

11.48

A Váci utcában szinte minden nyitva - a turisták valószínűleg észre sem veszik, hogy egy új időszámítás kezdetébe csöppentek.

11.43

Itt a bizonyíték: az Arénában is vannak nyitva boltok

11.41

A Hegyvidék luxus-gasztropláza nyitva, de a boltok 95 százaléka zárva. Nemsokkal ezelőtt még a friss Michelin-csillagos Tanti is zárva volt.

11.35

Premier Outlet: konkrétan egy kólaautomata van nyitva

10.44

Eközben az Arénában.

10.42

Eközben a Mammutban 2.

10.39

A budaörsi Kikánál nyitva van egy virágos. Érdekes - és talán nem véletlen -, hogy a virágboltosnak Kikás furgonja van.

10.33

Olvasónk, Krisztina megtalálta azt a helyet, ahova ma igazán érdemes menni kenyeret venni, spórolni, kávézni, cigit venni ÉS lottózni. Kezdjük azt hinni, hogy az Élessarok a vasárnapi zárva tartás legnagyobb nyertese.

Kőbányán az Élessaroknál a Dohánybolt-Lottózó 18 óráig, Pékség 13-ig, Filléres bolt 15-ig, Kávézó estig nyitva.

Köszönjük az infót!

10.22

Eközben a Mammutban

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

10.14

Szomorú látványt nyújt a budaörsi Tesco - jelentette tudósítónk. Csak a nonstop autómosónál van sor, családapák mossák a kocsit. (Meg nem erősített hírek szerint mise helyett. Előtt. Után.)

10.10

Megérkeztünk az Aréna Plazaba. Olyan kép fogadott, mint amilyeneket az éjféli mozipremierek után szoktunk látni, kb hajnal 3-kor. Félhomály, szinte üres folyosók, a hatalmas food court-on (azaz az éttermeknél) szinte senki. Üzletet eddig nem találtunk nyitva, de a Burger King-ben azt mondták, hogy talán egy DEVERGO nyitva van. Utánajárunk.

(Egyre többen jönnek az Arénába, sétálgató családok, reggel 10-kor hamburgerező tinik. Egy kb. 16 éves lány a szemünk láttára vitte vissza a hamburgerét, mert kifelejtették belőle a hagymát. Skandallum)

10.06

A Mammutban szórólapot oisztogatnak a biztonsági őrök: ezek az üzletek vannak nyitva vasárnap 10-től.

 

09.58

Újabb CBA-t találtunk nyitva: a Fény utcai piacon csak ez az üzlet megy, kb. 10 dolgozóval. 6 kasszából 2. Inkább középkorúak vásárolnak, kenyeret, felvágottat, stb.

CBA, Fény utcai piac. Nyitva.


09.15.

A legendás CBA a Déli pályaudvaron természetesen nyitva. Ki tudja, miért, de nyugdíjasok tömegesen vásárolnak most ott. 6-tól este 8-ig van nyitva.

Bővebben a Déli CBA-ról: KATT!

 


09.07.

Manna ABC Budán, a Böszörményi út és a Kiss János altábornagy u. sarkán. 0-22-ig nyitva. Eddig 0-24-ig volt. Elég sokan vásárolnak.

08.52

A Nagyvárad-téri aluljáróban (VIII. ker.) napok óta ez a felirat várta a non-stop kisboltba betérőket:

Vasárnap és éjszaka átmenetileg zárva tartunk a jogszabály tisztázásáig

08.19

Egy boltban már biztosan vásárolhatunk: Budapest VIII. kerületében, az Orczy út és a Rozgonyi utca sarkán található kisbolt este 8-ig nyitva (nem világörökség, a tulajdonos itt dolgozik). A nap első furcsasága (sőt, megrázó beismerése), hogy a bolt törzsközönsége, a reggel 8-kor az üzlet előtt söröző környékbeliek nincsenek sehol.

08.03

KATTINTS! Te mit csinálsz vasárnap vásárlás helyett? Szavazz!
Olvasás? Főzés? Takarítás? Templom?

2014. október 30-án jelent meg a Magyar Nemzetben, hogy a KDNP ismét bedobta a boltok vasárnapi bezárásának ötletét. Az ötlet mára, 2015. március 22-ére valósult meg: ma ugyanis a legtöbb bolt - elvileg - zárva tart.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész országot felbolygatta a vasárnapi zárva tartás híre. Van, akinek tetszik, van, aki szerint értelmetlen az egész - az azonban biztos, hogy senkit nem hagy hidegen a dolog. Talán jól mutatja a felfokozott helyzetet, hogy mi itt a Pénzcentrumon nyolcvannál is több cikket, elemzést, véleményt jelentettünk meg a témában október 30-a óta, olvasóink kommentjei pedig elárasztották fórumunkat, Facebook-oldalunkat.

Bár a szabályozás hivatalosan múlt vasárnap óta él, a március 15-i ünnepnap miatt inkább ma lesz az igazi próbatétel. Folyamatosan frissülő cikkünkben olvasóink egyenesen a helyszínről, a boltokból, a boltok elől kaphatnak információkat a kialakult helyzetről, délutánig követhetik velünk, mi van nyitva, mi van zárva, mi történik pontosan.

Természetesen olvasóink tapasztalatait is várjuk. Írj, küldj fényképet a penzcentrum@penzcentrum.hu címre. Mondd el, mit látsz, mit tapasztalsz!

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm