6 °C Budapest

Mutatjuk: ez történik a boltokban az első vasárnapon

2015. március 22. 08:02

A Pénzcentrum vasárnapi hírfolyamában élőben jelentkezik Magyarország boltjaiból: mi van nyitva, mi van zárva, hol vannak sorok, hol dühösek a vevők, hol örülnek? Tényleg elszabadulnak az árak az első zárva tartó vasárnapon?

Délután sem állunk le! A legfrissebbeket IDE KATTINTVA olvashatod!

Várjuk olvasóink fotóit, tapasztalaiat! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

12.28

A Móricz Zsigmond körtéren a Lidl zárva, a GRoby zárva, a Spar zárva :(

12.25

Az Alle nyitva, a boltok leginkább zárva, sétálgató, kávézgató, ebédelő emberek


12.15

Ha a Széll Kálmán térnél szeretnél dohányterméket, alkoholt vásárolni, van egy rossz hírünk:

12.10

Újpest-Központban nyitva van a Spar - jelentette olvasónk, Hunor, akinek köszönjük az információt. (Ezt viszont nem igazán értjük: ha jól tudjuk, ott 200 négyzetméternél nagyobb bolt van, és nem világörökségi terület. Utánajárunk.)

12.06

A Fehérvári úti Vásárcsarnok emelete teljesen lezárva, de lent sincs minden nyitva. Kevesen vannak, pedig itt nyitva van a CBA.

12.00

Eközben a Fehérvári úti Vásárcsarnoknál

11.58

Tudósítónk szerint az egyik boltnál az Alkotás úton egy idősebb úr káromkodik. Egy nő pedig tétlenül nézte a bezárt üzletet.

11.55.

Spar a Móricz zsigmond körtéren. Zárva.

11.48

A Váci utcában szinte minden nyitva - a turisták valószínűleg észre sem veszik, hogy egy új időszámítás kezdetébe csöppentek.

11.43

Itt a bizonyíték: az Arénában is vannak nyitva boltok

11.41

A Hegyvidék luxus-gasztropláza nyitva, de a boltok 95 százaléka zárva. Nemsokkal ezelőtt még a friss Michelin-csillagos Tanti is zárva volt.

11.35

Premier Outlet: konkrétan egy kólaautomata van nyitva

10.44

Eközben az Arénában.

10.42

Eközben a Mammutban 2.

10.39

A budaörsi Kikánál nyitva van egy virágos. Érdekes - és talán nem véletlen -, hogy a virágboltosnak Kikás furgonja van.

10.33

Olvasónk, Krisztina megtalálta azt a helyet, ahova ma igazán érdemes menni kenyeret venni, spórolni, kávézni, cigit venni ÉS lottózni. Kezdjük azt hinni, hogy az Élessarok a vasárnapi zárva tartás legnagyobb nyertese.

Kőbányán az Élessaroknál a Dohánybolt-Lottózó 18 óráig, Pékség 13-ig, Filléres bolt 15-ig, Kávézó estig nyitva.

Köszönjük az infót!

10.22

Eközben a Mammutban

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

10.14

Szomorú látványt nyújt a budaörsi Tesco - jelentette tudósítónk. Csak a nonstop autómosónál van sor, családapák mossák a kocsit. (Meg nem erősített hírek szerint mise helyett. Előtt. Után.)

10.10

Megérkeztünk az Aréna Plazaba. Olyan kép fogadott, mint amilyeneket az éjféli mozipremierek után szoktunk látni, kb hajnal 3-kor. Félhomály, szinte üres folyosók, a hatalmas food court-on (azaz az éttermeknél) szinte senki. Üzletet eddig nem találtunk nyitva, de a Burger King-ben azt mondták, hogy talán egy DEVERGO nyitva van. Utánajárunk.

(Egyre többen jönnek az Arénába, sétálgató családok, reggel 10-kor hamburgerező tinik. Egy kb. 16 éves lány a szemünk láttára vitte vissza a hamburgerét, mert kifelejtették belőle a hagymát. Skandallum)

10.06

A Mammutban szórólapot oisztogatnak a biztonsági őrök: ezek az üzletek vannak nyitva vasárnap 10-től.

 

09.58

Újabb CBA-t találtunk nyitva: a Fény utcai piacon csak ez az üzlet megy, kb. 10 dolgozóval. 6 kasszából 2. Inkább középkorúak vásárolnak, kenyeret, felvágottat, stb.

CBA, Fény utcai piac. Nyitva.


09.15.

A legendás CBA a Déli pályaudvaron természetesen nyitva. Ki tudja, miért, de nyugdíjasok tömegesen vásárolnak most ott. 6-tól este 8-ig van nyitva.

Bővebben a Déli CBA-ról: KATT!

 


09.07.

Manna ABC Budán, a Böszörményi út és a Kiss János altábornagy u. sarkán. 0-22-ig nyitva. Eddig 0-24-ig volt. Elég sokan vásárolnak.

08.52

A Nagyvárad-téri aluljáróban (VIII. ker.) napok óta ez a felirat várta a non-stop kisboltba betérőket:

Vasárnap és éjszaka átmenetileg zárva tartunk a jogszabály tisztázásáig

08.19

Egy boltban már biztosan vásárolhatunk: Budapest VIII. kerületében, az Orczy út és a Rozgonyi utca sarkán található kisbolt este 8-ig nyitva (nem világörökség, a tulajdonos itt dolgozik). A nap első furcsasága (sőt, megrázó beismerése), hogy a bolt törzsközönsége, a reggel 8-kor az üzlet előtt söröző környékbeliek nincsenek sehol.

08.03

KATTINTS! Te mit csinálsz vasárnap vásárlás helyett? Szavazz!
Olvasás? Főzés? Takarítás? Templom?

2014. október 30-án jelent meg a Magyar Nemzetben, hogy a KDNP ismét bedobta a boltok vasárnapi bezárásának ötletét. Az ötlet mára, 2015. március 22-ére valósult meg: ma ugyanis a legtöbb bolt - elvileg - zárva tart.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész országot felbolygatta a vasárnapi zárva tartás híre. Van, akinek tetszik, van, aki szerint értelmetlen az egész - az azonban biztos, hogy senkit nem hagy hidegen a dolog. Talán jól mutatja a felfokozott helyzetet, hogy mi itt a Pénzcentrumon nyolcvannál is több cikket, elemzést, véleményt jelentettünk meg a témában október 30-a óta, olvasóink kommentjei pedig elárasztották fórumunkat, Facebook-oldalunkat.

Bár a szabályozás hivatalosan múlt vasárnap óta él, a március 15-i ünnepnap miatt inkább ma lesz az igazi próbatétel. Folyamatosan frissülő cikkünkben olvasóink egyenesen a helyszínről, a boltokból, a boltok elől kaphatnak információkat a kialakult helyzetről, délutánig követhetik velünk, mi van nyitva, mi van zárva, mi történik pontosan.

Természetesen olvasóink tapasztalatait is várjuk. Írj, küldj fényképet a penzcentrum@penzcentrum.hu címre. Mondd el, mit látsz, mit tapasztalsz!

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm