Újabb multi érkezhet Magyarországra: áresést hozhat - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. február 23. 18:29

Terjeszkedik Kelet-Közép-Európában az Amazon.com, és valószínűleg előbb utóbb Magyarországon is létesítenek majd egy lerakatot. Az elmúlt hét bővelkedett izgalmas bejelentésekben és hírekben: a Pénzcentrum.hu heti összefoglalójában megmutatjuk ezeket. Például, mikre kell figyelni a készpénzfelvételnél, melyek a legjobb szállodák Magyarországon, vagy hogy hol nyílik a legújabb IKEA áruház. A cikk elolvasásához kattints a címekre!


Újabb multi érkezhet Magyarországra: áresést hozhat magával
Tovább terjeszkedik Kelet-Közép-Európában az Amazon.com. A világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó áruháza ezúttal Prága mellett létesít lerakatot, de piaci pletykák szerint hamarosan Magyarországra is betörhetnek.

Csak óvatosan az ingyenes készpénzfelvétellel: erre is figyelned kell!
Akár fél milliárd forintos bírság is kinéz azoknak a bankoknak, amelyek nem biztosítják ügyfeleiknek a havi kétszeri, 150 ezer forintos összegig előírt ingyenes készpénzfelvételt. Ezért a pénzintézetek most különösen elővigyázatosak, és attól is tartanak, hogy az ügyfelek esetleg nem tudják, miért nem tudnak felvenni egy összegben 150 ezer forintot. Sokszor ugyanis csak az ügyfelek által módosítható napi limit nem engedi, hogy a sokat emlegetett 50 ezer forintos bűvös összegnél többet vehessenek fel.

Ez a legjobb 25 szálloda most Magyarországon - itt a lista!
Több millió olvasó értékelte a magyar szállodákat (is) a világ egyik vezető utazási véleményoldalán. A világranglistára ezúttal egyetlen hazai hotel sem jutott fel; a legjobb 25 hazai vendéglátóhely listáját idén is a Gresham Palota vezeti.

Így csapolják meg a kártyádat az ATM-nél: ritka fotók kerültek elő

Érdekes, ritkán látható képeket tett közzé a napokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A fotókon az látszik, amint két férfi egy másolóeszközt helyez fel újpesti bankjegykiadó automatákra. Ahogy a nagykönyvben meg van írva: pillanatragasztóval, fényes nappal, minden különösebb álcázás nélkül.

Ezért nem tudsz hozzájutni a pénzedhez

A banki ügyfél által korábban saját plasztikkártyájához beállított alacsonyabb készpénzfelvételi limit akadályozhatja, hogy a fogyasztó akár egy művelettel 150 ezer forintnyi összeget vegyen fel ATM-jéből. A probléma azonnal orvosolható a saját banknál történő limitmódosítással - tudtuk meg a Magyar Nemzeti Banktól. A bankok által ajánlott limitekről ITT írtunk részletesen.

Biztos, hogy a jó bankkártyát használod? Erre figyelj a választásnál

Bankszámlájuk megnyitásánál sokan csak azt figyelik, hogy van-e számlavezetési díj, mennyibe kerül az utalás vagy a készpénzfelvétel. Pedig a számlához igényelt bankkártyákhoz kapcsolódó költségek is tartogathatnak igen kellemetlen meglepetéseket. Biztos, hogy szükséged van a drágább dombornyomott kártyára? És az is tuti, hogy nem fizetsz tranzakciós illetéket a kártyás vásárlásaid után? A Pénzcentrum.hu most segít megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Kiderült, hol épül a harmadik magyar IKEA

Izgalmas részletek derültek ki az IKEA magyarországi terveiről. A XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai IKEA - hangzott el a lakberendezési áruházlánc keddi sajtótájékoztatóján.

Tévézz fillérekért, vagy teljesen ingyen: ilyen egyszerű

Sokat spórolhatunk havonta, ha interneten keresztül tévézünk. A több ezer forintos kábeltévé- előfizetéssel szemben ehhez gyakorlatilag nem kell más, csak internetkapcsolat, egy összekötő kábel, a számítógépünk és a tévékészülékünk.

Neked is lehet luxusnyugdíjad: mutatjuk a titkot

Év elejétől az állam még több lehetőséget ad arra, hogy kiválthassuk, vagy kiegészíthessük a nehézkesen működő központi nyugdíjrendszert.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm