-1 °C Budapest

Tényleg többet költünk idén az ünnepek előtt, alatt

MTI
2013. december 24. 19:32

A korábbi előrejelzéseknél nagyobb mértékben, akár 2 százalékkal is bővülhet a decemberi kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, és elérheti a 860-870 milliárd forintot az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) előrejelzése szerint.

A reáljövedelmek emelkedése, az alacsony infláció több költekezést engedett meg, így - döntően a karácsonyi bevásárlásoknak köszönhetően - a kereskedelem mérlege hosszú éveket követően felfelé mozdult el - áll a szervezet hétfői közleményében.

Az OKSZ arra is felhívta a figyelmet: az áruházakban, piacokon, bevásárlóközpontokban december 24-én legkésőbb 14 óráig lehet vásárolni, kivételt a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek. December 25-26-án minden üzlet zárva lesz, de a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, non-stop kis üzletek nyitva tartanak.

December 27-29. között a szokásos rendben várják a vásárlókat a boltok, de egyes iparcikk üzletek zárva maradhatnak. A nyitva tartás minden változásáról kötelező tájékoztatni a vásárlókat a bejáratnál kifüggesztett felirattal - emelte ki az OKSZ.

December 31-én a szokásosnál hamarabb zárnak az áruházak, de erre a napra nincs kötelező előírás. Január 1-jén minden üzlet zárva lesz, kivételt ekkor is a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?