Tényleg többet költünk idén az ünnepek előtt, alatt

MTI
2013. december 24. 19:32

A korábbi előrejelzéseknél nagyobb mértékben, akár 2 százalékkal is bővülhet a decemberi kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, és elérheti a 860-870 milliárd forintot az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) előrejelzése szerint.

A reáljövedelmek emelkedése, az alacsony infláció több költekezést engedett meg, így - döntően a karácsonyi bevásárlásoknak köszönhetően - a kereskedelem mérlege hosszú éveket követően felfelé mozdult el - áll a szervezet hétfői közleményében.

Az OKSZ arra is felhívta a figyelmet: az áruházakban, piacokon, bevásárlóközpontokban december 24-én legkésőbb 14 óráig lehet vásárolni, kivételt a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek. December 25-26-án minden üzlet zárva lesz, de a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, non-stop kis üzletek nyitva tartanak.

December 27-29. között a szokásos rendben várják a vásárlókat a boltok, de egyes iparcikk üzletek zárva maradhatnak. A nyitva tartás minden változásáról kötelező tájékoztatni a vásárlókat a bejáratnál kifüggesztett felirattal - emelte ki az OKSZ.

December 31-én a szokásosnál hamarabb zárnak az áruházak, de erre a napra nincs kötelező előírás. Január 1-jén minden üzlet zárva lesz, kivételt ekkor is a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm