17 °C Budapest

Újdonság: így néznek ki az új 500 forintosok

Pénzcentrum
2013. július 8. 13:01

Megjelentek az első olyan 500 forintosok, amit már az új jegybanki vezetés aláírása hitelesít - írja a Napi Gazdaság.

A vártnál hamarabb jelentek meg az új jegybanki vezetés által aláírt 500 forintosok a készpénzforgalomban. A jegybank tervei szerint a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Balog Ádám MNB alelnök által aláírt új bankók kibocsátására, csak 2014 elején került volna sor. A jegybank az idén a készletről cseréli a bankjegyeket, idén mindössze 500 és 2000 forintosok gyártását tervezték.

(Forrás: Napi Gazdaság)

Az MNB-ben azzal számolnak, hogy belátható időn belül nem bontják meg a hat bankjegyből és hat érméből álló címletsorozatot, így könnyen lehetséges, hogy az euró majdani bevezetéséig fennmaradnak a jelenlegi bankjegyek - persze a biztonsági kihívások miatt - időnként ráncfelvarráson eshetnek át. Amennyiben tartós marad az alacsony infláció és a biztonsági követelményeket is kielégítik, akkor valóban nem érdemes új bankjegyek kibocsátást tervezni.

Magyarországnak jelenleg nincs eurócsatlakozási céldátuma, így a közös valuta bevezetésének meglehetősen kicsi az esélye ebben az évtizedben, ráadásul a jelenlegi makrogazdasági környezet sem segítene egy gyors csatlakozást.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?