2 °C Budapest

Hiába veszel új okostelefont, máris elavultnak számít

MTI
2012. december 7. 11:32

Budapest lakosságának 99 százaléka számára elérhetővé vált a T-Mobile negyedik generációs mobil hálózata (4G/LTE), a cég kínálatában megjelentek az első 4G/LTE-képes okostelefonok, s mobilinternet-csomagjai is megújulnak január 1-től - jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: kültéren Budapest lakosságának 99 százaléka, beltéren pedig 83 százaléka számára érhető el a 4G/LTE szolgáltatás. A szolgáltatáshoz több mint 60 vidéki településen is hozzá lehet már férni, így az ország lakosságának közel 27 százaléka számára nyílt meg a 4G/LTE kínálta mobilinternetezés lehetősége kültéren.

Az LTE az egyik legkorszerűbb, s a leggyorsabban fejlődő rendszer a mobilkommunikáció történetében, a világ internet adatforgalma egy év alatt háromszorosára nőtt. A jelenlegi körülbelül 55 milliós teljes LTE-előfizetésszám a becslések szerint 2018-ra 1,6 milliárdra növekszik majd - ismertette.

A modernizáció tavaly májusban kezdődött a Magyar Telekomnál. Itt nem állnak meg, a hálózatfejlesztés jövőre is folytatódik - hangsúlyozta Christopher Mattheisen. A cég jövő évi tervei között szerepel, hogy 2013 végéig például további vidéki településeken biztosít 4G/LTE elérhetőséget. Emellett a lakossági 2G/EDGE lefedettséget a jelenlegi 90-ről közel 100 százalékra emeli.

Keszég Attila, a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a T-Mobile a főváros lefedésével egyidejűleg forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat is. A cég azt várja, hogy hónapokon belül szinte minden új okostelefon LTE-képes lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A T-Mobile 2012 decemberétől két új mobilinternet-csomaggal bővíti portfólióját, illetve 2013. január 1-jétől teljesen megújítja mobilinternet-csomagjait. A különböző szintű csomagokat az ügyféligényekhez igazodva sávszélesség és a benne foglalt adatmennyiség alapján differenciálja. A változások nyomán a 4G/LTE alapú szolgáltatás még szélesebb ügyfélkör számára válik elérhetővé.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?