5 °C Budapest

Elátkozta a Mikulás a T-Mobile-t? Mindig ilyenkor romlik el valami

Pénzcentrum
2012. december 6. 14:02

Decemberi átok ül a T-Mobile-on: évek óta ilyenkor, december elején-közepén néhány órára fennakad, leáll a távközlési szolgáltató rendszere.

Mint arról tegnap a Pénzcentrum.hu is beszámolt, több helyen is akadozott a T-Mobile rendszere. A telefontársaság szerda este 10 órakor az alábbi tájékoztatást tette közzé Facebook-oldalán: "Dél-Budapest területén a 2G és 3G szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető. A probléma okát vizsgáljuk és igyekszünk mihamarabb megszüntetni."

Éjszaka a társaság lapunkat úgy tájékoztatta, hogy 21 órától tapasztaltak Dél-Budán időszakosan hívásindítási,- fogadási és adatkapcsolati problémák a 2G és 3G mobilhálózatban. A hibaelhárítás a szállítók bevonásával folyamatban van. A hiba - Budapest kivételével - országosan érintette a digitális kábel TV előfizetőket is, számukra a szolgáltatás egy ideig nem volt elérhető.

Az összeesküvés-elméletek híveinek felcsillanhatott a szeme a hír hallatán, hiszen szinte napra pontosan két éve, 2012. december 9-én kísértetiesen hasonló események zajlottak. Akkor is fennakadás volt a 3G hálózatban, de a hangszolgáltatással is voltak problémák.

Sőt, 2009. december közepén történt hasonló leállás: akkor T-Mobile-nak a hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forintra rúgott, amiben benne voltak a felhasználóknak adott ajándékpercek is. Akkor egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?