Indul a Bricostore újabb végkiárusítása

Pénzcentrum2012. november 28. 17:03

Csütörtökön indul a Bricostore újabb végkiárusítási hulláma: még nagyobb kedvezményekkel várják a vevőket a Magyarországról kivonuló barkácslánc boltjai.

Csütörtökön indul a Bricostore újabb végkiárusítási hulláma - értesült a Pénzcentrum.hu. A barkácslánc ezúttal 40-70 százalék kedvezményt kínál termékeire, a készlet erejéig. Mint arról a Pénzcentrum.hu beszámolt, a francia tulajdonú lánc két hete jelentette be, hogy év végével távoznak Magyarországról.

Bővebben a Bricostore-bezárásról:

Hivatalos: bezár a BricoStore Magyarországon, százak kerülnek utcára

Miért is megy el a Bricostore?

Friss! Megrohanták a vevők a magyar üzletlánc boltjait

A vásárlóknak érdemes figyelniük arra, hogy a Bricostore készletei folyamatosan csökkennek, így korántsem biztos, hogy megtalálják azt, amiért ellátogatnak a kilenc áruház valamelyikébe. A Pénzcentrum.hu múlt pénteken - az első végkiárusítási hétvége első napján- a csömöri Bricostore-ná azt tapasztalta, hogy estére már hosszú sor állt az áruház előtt, a biztonsági őrök szakaszosan engedték be a vásárlókat, sok termék pedig szinte teljesen elfogyott az üzletekből.

Mi lesz a garanciával?

Hibás termék esetén a fogyasztó elsősorban követelheti a kijavítást vagy kicserélést vagy ha a vállalkozás a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, úgy megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől - tájékoztat közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az előbbi jogokat a vásárlástól számított két éven belül érvényesítheti, az első hat hónapban történt hiba felfedezésekor törvényi vélelem szól amellett, hogy a termék már a vásárláskor hibás volt, míg az azt követő másfél évben már a fogyasztónak kell ugyanezt bizonyítania. De kinél a Bricostore esetében, ha Magyarországon az összes áruházát bezárja?

Hazánkban a tartós fogyasztási cikkekre ennél még szigorúbb rendelkezés vonatkozik: ezekre a forgalmazónak egy éves kötelező jótállást kell vállalnia. A kötelező jótállási idő alatt a vállalkozás csak akkor mentesül kötelezettségei alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a vásárlás után keletkezett.

A fogyasztók az említett jogokat a forgalmazóval szemben érvényesíthetik - már ha az még létezik. Azt követően azonban, hogy az adott vállalkozás megszűnt, rendkívüli módon megnehezül a hibás teljesítés miatt fellépni kívánó fogyasztók helyzete.

Amennyiben a vállalkozás végelszámolási eljárás során szűnik meg, a jövőben felmerülő szavatossági, jótállási és kártérítési kötelezettségek rendezésével a végelszámoló köteles harmadik személyt megbízni, akinek részére át kell adnia az ügy összes körülményei figyelembevételével erre a célra képzett lekötött tartalékot. A megbízásról készült közleményt a Cégközlönyben közzé kell tenni. A végelszámoló és a jogosult között létrejött megállapodás alapján mód van arra is, hogy a jogosult egyszeri visszatérítést kapjon.

A törvény szerint a hibás terméket vásárló fogyasztóknak könnyen lehet, hogy a Cégközlöny aktuális számát kell bújniuk napi rendszerességgel azért, hogy megtudják, egyáltalán kivel szemben léphetnek fel jogaikkal, és még ekkor sem biztos, hogy az ilyen célra félretett vagyonból igényük rendezésre kerülhet.

A FEOSZ óvatosságra és a kellő körültekintésre int minden fogyasztót, aki a nagy árleszállítás reményében ellátogat a megszűnő vállalkozás boltjaiba: ha hibás terméket vásárol, megszűnés után már kevés reménye van arra, hogy jogait érvényesíteni tudja.

Címkék:
végkiárusítás, bricostore,