Felejtsd el a mobiltöltőt! Jön a kábel nélküli élet

Pénzcentrum2012. május 9. 11:17

Újabb lendületet kaphatnak azok a fejlesztések, amelyek lehetővé teszik, hogy vezeték nélkül töltsük fel mobiltelefonunk, laptopunk akkumulátorát.

Múlt héten mutatta be a Samsung legújabb csúcstelefonját. A koreai gyártó nem titkoltan a legújabb iPhone riválisának szánja a Galxy S III nevű készüléket, amelynek egyik különlegessége, hogy energiaellátását egy 2100mAh kapacitású, vezeték nélkül is tölthető akkumulátor biztosítja.


Bár a hírek szerint a készülék normál töltővel érkezik, azaz vevőknek a vezeték nélküli töltéshez az asztali dokkolót külön meg kell vásárolniuk, a technológia komoly lehetőségeket rejt magában. A Samsung ezért kedden bejelentette, hogy egy nemzetközi szabvány kifejlesztésének céljából együttműködik más nagy IT-cégekkel (többek között a Qualcommal és az SK Telecommal), és létrehozták az Alliance for Wireless Power (Szövetség a Vezeték Nélküli Energiáért) nevű csoportot.

Az új technológia lényege, hogy több eszközt - telefonokat, laptopot, táblagépet- is tölthetünk egyszerre, vezeték nélkül, úgy, hogy mindössze egy központi töltőegység sugározza az energiát a készülékeknek. Az új technológia segítségével elfelejthetjük a kábelek folytonos keresgélését, azzal sem lesz gond, ha otthon felejtjük a töltőnket, ráadásul a rendszer továbbfejlesztett változata az autóban is használható lesz.


A hírek szerint a rendszer hatótávolsága akár egy egész szobára kiterjed (egyedül a fémbútorok jelenthetnek neki akadályt), de akár kávézókban, csomópontokban, tömegközlekedési eszközökön is elhelyezhetnek vezeték nélküli töltőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Korábban más vállalatok is próbálkoztak hasonló technológiák elterjesztésével, azonban a fejlesztések eddig nem jártak jelentősebb nemzetközi eredménnyel.

Címkék:
iphone hírek,