Csökkenhet a cigaretta ára

Pénzcentrum2010. november 8. 09:02

Csökkenhet több árkategóriájú cigaretta ára is novemberben. A British American Tobacco (BAT) Magyarország Kft. két kulcstermékének az árát is mérsékelte 60-80 forinttal. Mihelyt elfogynak a drágább adójegyes cigaretták a piacról, ezt a vásárlók is érezni fogják - írja a Napi Gazdaság.

A másik nagy dohánygyártó vállalat a Philip Morris Magyarország Kft. is alacsonyabb árazást tervez a közepes - és alacsony árszínvonalú termékei esetében. Ha az olcsóbb dohánytermékek piacán is árháború lesz, akkor várhatóan a kisebb cégek is beszállnak a rivalizálásba, aminek a dohányzó fogyasztók csak még jobban örülhetnek. 

Az már biztos, hogy ezáltal a költségvetésbe a dohánytermékek jövedéki adójából és áfájából kevesebb bevétel folyik be. Ebből kifolyólag nem kizárt a jövedéki adó szintjének módosítása sem. 

A BAT azért csökkentette termékei árát, mert az utóbbi időben a magyar vásárlók az alacsonyabb árkategóriás cigarettákat részesítették előnyben. Ezért a vállalat által gyártott közepes és drágább árucikkek forgalma visszaesett, a cég így a mérsékelt árakkal szeretné visszaterelni a fogyasztókat a magasabb minőségi szegmensbe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem egyedülálló eset a most kirobbanni látszó dohánypiaci árháború Magyarországon. 2004-2005-ben, amikor a kormány fokozatosan emelni kezdte a jövedéki adó mértékét, már volt egyfajta erősebb árverseny, aminek a következménye a feketegazdaság elszabadulása lett.

 

Címkék:
philip morris magyarország,