Ezerszeres pénzt nyert a hét tippelője

Pénzcentrum2010. augusztus 18. 16:58

Az angol-magyar jó fél évszázada különlegességszámba menő esemény, még akkor is, ha mindkét csapat gyengélkedik. Így aztán nem meglepő, hogy az elmúlt hét legnépszerűbb eseménye a fogadók körében az Anglia-Magyarország barátságos válogatott mérkőzés volt.

Közel 65 ezren kötöttek fogadást valamilyen kombinációban, s 42 milliónyi tétet tettek fel. Sokan, 54 és fél ezren választották a kínálatból a Dánia-Németország találkozót is, de ehhez mérten meglepően szerény, összesen 18 milliót kitevő tétösszeget kockáztattak. Egy-egy belga (Anderlecht-Germinal Beerschot: 39 568 fogadás), holland (Ajax-Vitesse: 35 941 fogadás) és angol (Chelsea-West Bromwich: 38 030 fogadás) bajnoki fért még be a népszerűségi lista első ötjébe.

A legtöbb nyereményt, 32 millió 400 ezret - s ez magyarázat az elsőre tán furcsának tűnő címre - az angolok győzelmét követően fizette ki a játékszervező. Más lett volna a helyzet, ha a végén az a Gera-helyzet bemegy. Svéd bajnoki, a Norrköping-Hammarby következik a sorban, 27 milliót meghaladó összesített nyereménnyel, míg a Stevenage-Portsmouth (Angol Liga) a harmadik, 25 millióval.

A hét legváratlanabb eredménye a Fény Stadionjában született, ugyanis a nagy Benfica otthon kapott ki a kis Academicatól. 11 és félszeres szorzóval nyert az a 178 "vátesz" (a meccsre fogadóknak még 1%-a sem), aki ezt a "képtelen" 1-2-t előre látta. A számos meglepetés közül magyar vonatkozása miatt emeljük ki a Basel-Luzern svájci bajnokit. A Debrecent leiskolázó Basel sima 1-4-gyel kullogott le saját pályájáról, s erre a kimenetelre (még csak nem is a vereség mértékére) közel 18 ezerből alig ötszázan tippeltek.

A magyar érdekeltségű események között természetesen úszócsillagaink szereplése is helyet kapott. A fogadók optimizmusát és szakértelmét mutatja pl., hogy Hosszú Katinka 200 mellen elért győzelmét igen nagy arányban, 11 656-ból 10 090-en fogadták meg. Két, a tippmixelők számára eltérő végeredményt hozó NB I-es futballmérkőzést érdemes még kiemelni. A Debrecen-Kecskemét (6-2) majd mindenkinek - 20 706-ból 18 222-nek - bejött. Ugyanakkor az MTK-Videoton (0-3) csak a felének, 22 ezerből 11 ezernek.

Egy dunaújvárosi fogadó 400 forintra nyert 390 ezer forintot, s ezzel az ország legügyesebb tippmixelőjének bizonyult az elmúlt héten.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címkék:
videoton,