A leárazások utolsó napjai: ezeket érdemes még megvenni

2010. február 5. 05:22

Az utolsókat nyögik az év eleji leértékelések: egyre szűkül az akciós termékek választéka, egyre nagyobb helyet foglalnak el a boltok polcain az új kollekció darabjai. A lelkes vásárlók számára már csak egy bő hét maradt, amikor igazán olcsón tudják beszerezni a vágyott darabokat.

Közvetlenül a karácsony utáni napokban indultak a leértékelések: két ünnep között már minden ruházati üzletlánc beindította az akciókat. A nagyobb árengedményekre azonban érdemes volt várni januárig, az ünnepek után határozottabban csökkentek az árak, jelentősen kibővült a leértékelt termékek köre is.

A kereskedők ezekben a hetekben rákényszerülnek arra, hogy jóval olcsóbban adják termékeiket, vagy legalábbis azok egy részét. Legtöbbjüknek gyakorlatilag nincs más választása, olcsóbban kell adni az árut, ha meg akar szabadulni készleteitől (a fennmaradókat pedig megpróbálják máshol, például az outletekben értékesíteni).

Ráadásul -habár az időjárás még nem indokolja- egyre inkább helyet kapnak a polcokon a tavaszi/nyári kollekció termékei: az új készletek árusítása válik prioritássá az eladóterekben is.


Az idei karácsonyi értékesítési adatok egyértelműen elmaradtak a korábbi évektől, a kereskedők viszont ezt nem tudhatták előre, így sokan túl nagy készletet halmoztak fel, ezért is találkozhattunk most a korábbiaknál intenzívebb akciókkal. Az sem mellékes, hogy általában az év első hónapjai számítanak a leggyengébbnek a forgalom szempontjából, így az árcsökkentés a gyakorlatban leghatékonyabb eszköz a vevők becsábítására.

Az igazán olcsó termékekre vágyóknak tehát érdemes volt mostanáig várni: igaz, január első hetéhez képest látványosan szűkült az üzletek akciós kínálata, viszont a folyamatosan csökkenő áraknak köszönhetően mostanra igazán a padlóra kerültek az árak, gyakori a 40-70%-os leértékelés is. Érdemes tehát megragadni a kínálkozó hétvégét, és felkeresni egy-egy közeli bevásárlóközpontot. A Pénzcentrum információi szerint a legtöbb ruházati üzletben jövő hét végén, Valentin-nappal bezárólag fejeződnek be az év eleji leértékelések.

Lássuk, mit is érdemes most, még alacsony áron megvenni:

- sálat, sapkát, kesztyűt
- télikabátot
- téli cipőt, bakancsot, csizmát
- síruhát, felszerelést
- nadrágokat, kötött pulcsikat
- alsóneműt, zoknikat (akár nyárra is), pizsamát, köntöst
- nadrágokat (farmert és kordbársonyt)
- hosszú ujjú pólókat
- átmeneti kabátot, széldzsekit
- sportruházatot, sportcipőt tavaszra/nyárra
- vicces ruhákat a farsangi bulikra
- elegánsabb öltözetet a báli szezonra
- öltönyt, ingeket, nyakkendőket

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Erre figyelj oda, ha leértékelésen vásárolsz

Az akciós termékre — ha nem értékcsökkent — ugyanúgy vonatkozik szavatosság vagy adott esetben jótállás, mint a nem akciósra, így reklamálni ilyen esetben is lehet. Nem mondhatja tehát azt a kereskedő, hogy akciós terméket nem lehet "visszahozni". Kivétel ez alól természetesen az, amikor egy termék olyan hibával rendelkezik, amelyet közöltek a vásárlóval. Más hiba esetén azonban ilyenkor is érvényesíthető a szavatosság.

Amennyiben a sok átárazás miatt egy termékkel összefüggésben két ár szerepel, akkor a jogunkban áll az alacsonyabb árat fizetni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a pénztárban magasabb ár jelenik meg a vonalkód leolvasásának eredményeképpen, ilyenkor a vevőszolgálat kell hogy visszaadja a különbözetet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?