12 °C Budapest

Hamis gyógyszerek: azonnal lépni kell!

Pénzcentrum
2009. október 6. 13:02

A "Legyen a betegek biztonsága az elsődleges" című konferencián elhangzottak szerint 384 százalékkal növekedett a lefoglalt hamis gyógyszerek száma az Európai Unió területén, így mára a gyógyszerek számítanak a harmadik legtöbbször csempészett árucikktípusnak -írja a hamisitasellen.hu.


A 2007-es vámhatósági adatok szerint India számít a hamis gyógyszerek elsődleges exportőrének. A hamis gyógyszerek veszélyeit az is bizonyítja, hogy a Távol-Keletről származó gyógyszerek egy részében cementet és téglaport találtak, míg a színezésük nyomtatópatron-tintával volt megoldva.

Az Európa Tanács Dr. Jonathan Harpert bízta meg, hogy készítsen jelentést a hamisgyógyszer-kereskedelemről. Harper véleménye szerint valószínűsíthető, hogy az Egyesült Királyságban már halálos áldozatai is vannak a hamisgyógyszer-fogyasztásnak.

A konferencián megszólalók szerint a hamisítási trend is változik. Eddig a hamisítók elsősorban olyan életmód gyógyszerekre összpontosítottak, mint a Viagra vagy a hajhullás elleni szerek, ám az utóbbi időben kezdenek profilt bővíteni és a rák- és szívgyógyszerek is a célkeresztjükbe kerültek.

Jorgo Chatzimarkakis, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) frakció német képviselője szerint azonnal gyakorlati lépésekre van szükség, még a jogalkotási folyamat megkezdése előtt. Marisa Matoa, portugál parlmamenti képviselő úgy látja: a jelenlegi szabályozásban hiányosságok vannak, amelyek következménye, hogy a hamis gyógyszerek elsődleges terjesztési terepének számító internetes értékesítéssel szemben nincs hatékony eszköze az Uniónak.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07