Pert nyert az eBay: továbbra is lesznek olcsó, márkás termékek!

Pénzcentrum2009. május 23. 10:02

Az egyik legismertebb aukciós oldalt, az eBay-t már többször beperelték különféle cégek, akik jellemzően azt nehezményezték, hogy hamisítványokat, eredetiként feltűntetve forgalmaznak az oldalon. Így tett nemrégiben a L'Oreal is, azonban a pert az eBay nyerte meg.

A pénteken meghozott brit bírósági döntés értelmében, a francia kozmetikai termékeket gyártó cég, a L'Oreal elveszítette a pert, csakúgy mint egy héttel korábban Franciaországban.

Németországban azonban sikerült meggyőznie a bírákat abban a perben, amit hamis, és csomagolás nélkül árusított parfümök miatt indított az aukciós oldal ellen.

Az eBay a mostani döntést úgy kommentálta, hogy ez egy igazán jelentős lépés, ami garanciát jelent a vevők számára, hogy ezentúl is vásárolhatnak majd eredeti termékeket a boltinál jóval alacsonyabb áron.

Véleményük szerint nem pereskedésre, hanem a felek közötti kommunikációra lenne szükség, hiszen nekik is ugyanúgy érdekük a hamis termékek elleni küzdelem, mint a gyártóknak, vagy a vásárlóknak, azonban információcsere nélkül nem lehet hatékonyan felvenni a kesztyűt a hamisítványok ellen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ugyanakkor a L'Oreal hozzátette: az eBay sokkal többet is elkövethetne annak érdekében, hogy ne kerüljenek fel az oldalra koppintott áruk, és remélik, hogy a továbbiakban az Európai Bíróság is tesz majd ajánlásokat a tevékenység helyes folytatásához.

Címkék: