Szűkös esztendők: mi lesz a digitális fényképezőkkel?

Pénzcentrum
2007. május 9. 09:30

Az IDC legfrissebb elemzése a tavalyi 15%-os növekedés után az idei évben csak 8% körül bővül a digitális fényképezőgépek piaca. A világpiac a prognózisok szerint 2010-re eléri a telítettségi szintet, 2011-től pedig stagnálás, esetleg hanyatlás várható.

Az elemzés kiemeli, hogy az átlagos értékek mögött jelentős szélsőségek húzódnak meg, a kedvezőtlen prognózis ugyanis az olcsóbb gépekre vonatkozik, míg a professzionális tükörreflexek készülékek piacán dinamikus növekedés tapasztalható.

A Napi Gazdaság által megkérdezett hazai szakértők csak korlátozott mértékben értenek egyet az IDC véleményével, a Canon Hungária üzletági marketingmenedzsere szerint a hazai piac egyelőre nem éri el a nyugat-európai fejlettségi szintet. Hazánkban elsősorban a 30-50 ezer forintos gépek számítanak tömegterméknek, míg a fejlettebb országokban az 50 ezer Ft feletti gépek adják a volument.

Hazánkban is egyre szélesedik az a réteg, mely hajlandó 150-200 ezer forintot adni egy tükörreflexes készülékért.

A szakember szerint csak 2011 után pár évvel lehet arra számítani, hogy telítődik a piac, addig viszont éves szinten 10-15%-os bővülés prognosztizálható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Olympus Magyarország kommunikációs vezetője a lapnak elmondta, tapasztalataik szerint a világpiaci változások csak 2-3 év késéssel gyűrűznek be a magyar piacra.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?