18 °C Budapest

Újra itt a H5N1 - Világjárvány fenyeget

Pénzcentrum
2007. január 25. 08:30

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Állat-egészségügyi Világszervezet (OIE) tisztviselői szerint továbbra is tartani lehet a világméretű, illetve európai madárinfluenza-járványtól - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Szervezet szakértői szerint, a friss ázsiai esetek és a magyarországi jelentések azt mutatják, nem sikerült a keletkezési helyén sikeresen felvenni a harcot a betegséggel.

A magyarországi esetet a szakértő aggasztónak nevezte, hiszen, mint mondta, azt jelentheti, hogy a vírus újra úton van. Feltételezése szerint a betegség - ugyanúgy, mint tavaly - északról dél felé terjedhet a vírushordozó költöző vízimadarak útvonala mentén.

A világ még évekre van attól, hogy felszámolja a madárinfluenza mezőgazdaságot sújtó hatását, és mindaddig, amíg ez nem sikerül, fennáll a veszélye az emberek között kialakuló világméretű járványnak - jelentette ki hétfőn a WHO új vezetője.

Margaret Chan főigazgató az ENSZ 34 tagországból álló szakosított szervezetének végrehajtó bizottsága előtt közölte, hogy az emberre is veszélyes, H5N1 jelű madárinfluenza-vírus három év óta fertőzőképes.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Noha a madárinfluenza továbbra is elsősorban madárbetegség, emberre átkerülve eddig még soha nem veszített fertőzőképességéből. Tavaly a halálozási arány csaknem 70 százalékos volt az emberek körében, míg az utóbbi három évben átlagosan csak 60 százalékos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?