22 °C Budapest

Óriási pofon a Tesco-nak! - Hirtelen két csapás is...

Pénzcentrum
2006. december 5. 05:30

Rövid időn belül másodjára érte súlyos csapás a Tesco terjeszkedési terveit, hiszen az indiai fiaskó után ezúttal Lengyelországban is egyik versenytársa vitte el a brit cég orra elől a megvételre felkínált, kiszemelt üzleteket.

A jelenlegi, 194 egységet magában foglaló üzlet keretében a holland Ahold a francia Carrefournak értékesítette üzleteit, melyekre piaci elemzők szerint a Tesco is pályázott.

A Tesco jelenleg több mint 100 egységet üzemeltet Lengyelországban, egyelőre azonban nem kívánták megerősíteni, hogy valóban indultak az elkelt üzletekért. Emlékezetes, hogy alig két hete Indiában a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart happolta el a Tesco elől a Bharti Enterprises-zal való vegyes vállalat alakítás jogát.

A Carrefour 375 millió eurót fizet az Ahold egységeiért, melyek 179 Albert márkanevű szupermarket mellett 15 hipermarketet és 4 benzinkutat tartalmaznak.

Piaci elemzők szerint az egy hónapja kiírt tenderen mindössze két potenciális vásárló indult, melyek egyike kétségkívül a brit cég volt.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?