6 °C Budapest

Óriási pofon a Tesco-nak! - Hirtelen két csapás is...

Pénzcentrum
2006. december 5. 05:30

Rövid időn belül másodjára érte súlyos csapás a Tesco terjeszkedési terveit, hiszen az indiai fiaskó után ezúttal Lengyelországban is egyik versenytársa vitte el a brit cég orra elől a megvételre felkínált, kiszemelt üzleteket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelenlegi, 194 egységet magában foglaló üzlet keretében a holland Ahold a francia Carrefournak értékesítette üzleteit, melyekre piaci elemzők szerint a Tesco is pályázott.

A Tesco jelenleg több mint 100 egységet üzemeltet Lengyelországban, egyelőre azonban nem kívánták megerősíteni, hogy valóban indultak az elkelt üzletekért. Emlékezetes, hogy alig két hete Indiában a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart happolta el a Tesco elől a Bharti Enterprises-zal való vegyes vállalat alakítás jogát.

A Carrefour 375 millió eurót fizet az Ahold egységeiért, melyek 179 Albert márkanevű szupermarket mellett 15 hipermarketet és 4 benzinkutat tartalmaznak.

Piaci elemzők szerint az egy hónapja kiírt tenderen mindössze két potenciális vásárló indult, melyek egyike kétségkívül a brit cég volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?