Magyarországra is belép a frissen készült pizza-, tészta és a salátamenüjéről ismert német Vapiaco étteremlánc, mely első egységét jövőre, várhatóan a budapesti belvárosban nyitja - írja a Világgazdaság.
A lánc a fővárosban további 2-3 egységet szeretne nyitni, emellett pedig 4-5 vidéki nagyvárosban egy-egy üzlet indítását tervezi az elkövetkező néhány évben.
A célközönség az a belvárosi menedzserréteg, akik nem akarnak túl sok időt eltölteni a déli ebéddel, viszont nem szeretik az ismert globális gyorsétterem-láncokat, és igénylik, hogy a szemük láttára készüljön el az étel, valamint a hét végén esetleg családjukkal is felkeresik az éttermet.
Az árak nem a nyugat-európai Vapiano színvonalhoz vannak igazítva, hanem a helyi piaci alakítják őket. (A működő egységekben 5 eurónál kezdődnek a pizzák és a tészták.)
A négy német magánszemély tulajdonában lévő cég 2007 végéig 50-60 éttermet számláló nemzetközi hálózattal 56 millió eurós forgalmat kíván elérni, majd 2008-ban 80-90-re szeretné növelni éttermeinek számát.
-
Húsz évre bebiztosították magukat: így juthat fix áron zöldáramhoz ez az ipari óriásvállalat
Tóth Zoltánt, az E.ON EIS (Energy Infrastructure Solutions) megoldásértékesítési osztályvezetőjét kérdeztük.
-
Gesztenye-feldolgozó, pizzéria, repülőgyár, fémipari vállalat - négy cég, négy iparág és azonos kihívások (x)
Az E.ON sikeres hazai kkv-kal közös együttműködésben mutatja be, hogyan tud segíteni egy energiaszolgáltató a cégek versenyképességében.








