24 °C Budapest

Nagy hipermarketek apró trükkje

Pénzcentrum
2006. november 28. 08:30

Jól jártak azok a kiskereskedelmi láncok, melyek megépítették saját logisztikai központjaikat, mivel az árutovábbítás felgyorsulása mellett csökkenthették az üzletek raktárainak méretét, így növekedhetett az eladótér - írja a Világgazdaság.

A Tesco esetében mintegy 40%-kal csökkenthető az újonnan épülő egységek raktárterülete és 70%-kal kisebb lehet a hátsó udvar a logisztikai központ üzembe helyezésének köszönhetően. A központi logisztika segítségével felgyorsult a szállítási és utánszállítási rendszer.

A Spar áruházak raktárai több mint 50%-kal mentek össze, a felszabadult területet így az árutér növelésére fordíthatták. Tapasztalataik szerint azokban az üzletekben, ahol végrehajtották a változásokat, nőtt a forgalom.

Az Auchan sem lóg ki a sorból abból a szempontból, hogy a felszabaduló területet ők is az eladótér bővítésére fordították.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm