29 °C Budapest

Nagy hipermarketek apró trükkje

Pénzcentrum
2006. november 28. 08:30

Jól jártak azok a kiskereskedelmi láncok, melyek megépítették saját logisztikai központjaikat, mivel az árutovábbítás felgyorsulása mellett csökkenthették az üzletek raktárainak méretét, így növekedhetett az eladótér - írja a Világgazdaság.

A Tesco esetében mintegy 40%-kal csökkenthető az újonnan épülő egységek raktárterülete és 70%-kal kisebb lehet a hátsó udvar a logisztikai központ üzembe helyezésének köszönhetően. A központi logisztika segítségével felgyorsult a szállítási és utánszállítási rendszer.

A Spar áruházak raktárai több mint 50%-kal mentek össze, a felszabadult területet így az árutér növelésére fordíthatták. Tapasztalataik szerint azokban az üzletekben, ahol végrehajtották a változásokat, nőtt a forgalom.

Az Auchan sem lóg ki a sorból abból a szempontból, hogy a felszabaduló területet ők is az eladótér bővítésére fordították.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22